X. obljetnica utemeljenja Zajednice žena HDZ-a BiH

0
710

X. obljetnica utemeljenja Zajednice žena HDZ-a BiH – Zajedništvo sa večerašnje večere moramo pretočiti i na 7. listopada

Od srca Vas pozdravljam, posebno opet vas koji ste dali jedan doprinos Zajednici žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača kao utemeljiteljice, ako sam ja dao mali doprinos da ovo danas zaživi siguran sam da nitko nije očekivao od vas ovdje a približno je vas 700 kako kažu, da ćemo imati 10 obljetnicu, kada je u pitanju Gradski odbor i Zajednica žena na razini BiH, kazao je dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH na X. obljetnici utemeljenja Zajednice žena HDZ-a BiH upriličene večeras u Mostaru.

-Potrudite se da težimo promjenama života u BiH da ga na naki način kroz ovih 7 točaka prezentirate osobito ovdje u Mostaru. Ove izbore treba dobiti, uvjerljivo dobiti, a onda nek moja obaveza bude da imamo dvostruko više ministrica u Županijskoj vladi, u entitetskoj vladi, a jednako tako i na državnoj razini, kazao je dr. Čović

-Obitelj je osnova našeg društva a opet osnova te obitelji ste vi. Ja duboko vjerujem i duboko se nadam da će jedna od vas biti i predsjednica HDZ-a BiH kao stožerne stranke hrvatskog naroda da zajedno promišljamo budućnost nas i naše dijece i da to gledamo s osmijehom, da osmijeh naše zajednice nakon večeras bude puno bolji, poručio je predsjednik Čović.

-Ja sam uvijek uz vas, nadam se da će ovo vrijeme koje budemo zajedno dijelili poslati jasnu poruku, mi jesmo za moderno organiziranu BiH kao konstitutivni narod i do kraja jednakopravni da osiguramo legitimnim predstavnicima da popunjavaju izvršnu i zakonodavnu vlast na svim razinama ali prije svega da napravimo ugodniji život svima vama u BiH.

To tvrdim da možemo učiniti samo zajedno, zajedničkim radom, kako ste večeras ovdje okupljene i kakva lica ovdje vidim, ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti, zaključio je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović na X. obljetnici utemeljenja Zajednice žena HDZ-a BiH

Zdenka Leženić, predsjednica ZŽ GO HDZ BiH Mostar, osvrnula se na proteklih 10. godina, te kazala kako se stranka u tome vremenu profilirala na političkoj sceni, a u tome vremenu se rodila i ideja o osnivanju Zajednice žena.

Leženić je uputila pozdrav svima koji su prepoznali projekt Zajednice žena, a u što je to preraslo, svi prisutni večeras svjedoče. U svome djelovanju odradile su cijeli niz projekata na što su posebno ponosene, te je izdvojila humanitarne akcije za školu za djecu s posebnim potrebama, i za nekoliko odjela SKB Mostar.

Danijela Kegelj, predsjednica Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmjeh, zahvalila se na svekolikoj pruženoj pomoći, kako Zajednici žena, tako i predsjedniku Čoviću, koji uvijek i rado pomažu ovu udrugu  koja se brine o svim osobama s poteškoćama u razvoju, bez obzira na uzrast.

Marina Pendeš, predsjednica ZŽ HDZ-a BiH i ministrica obrane, kazala je kako ova velika obljetnica ujedno humanitarna večera pokazuje zapravo ljubav, ali isto tako vraća nadu u bolje sutra i u našu domovinu.

Zahvalila se predsjednica Pendeš svima koji su prepoznali važnost Zajednice žena i koji su doprinijeli da ona ojača, što potvrđuje nazočnost oko 700 članica na večerašnjem druženju. Zajedništvo sa večerašnje večere moramo pretočiti i na 7. listopada, poručila je.