Žbanić predstavnike Hrvata nazvala podupirateljima udruženog zločinačkog poduhvata

0
413

Sarajevska redateljica Jasmila Žbanić upitala je u objavi na Facebooku je li negdje objavljen sporazum “Osmorke” i, kako je, u stilu bošnjačkih ekstremista Željka Komšića i Reufa Bajrovića, nazvala predstavnike hrvatskog naroda, “podupratelja udruženog zčočinačkog poduhvata”

“Da li je negdje objavljen tekst sporazuma podržavaoca udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke – historijski PUZP8? Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku… a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali? Da ne bude da smo glasove ‘trojke’ dali za dalji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. novembar je Dan državnosti BIH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BiH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BiH i njene praznike?”, objavila je Žbanić na Facebooku, otkrivajući tako svoje pravo lice huškačice i hrvatofoba.

Podsjetimo kako je Žbanić svojevremeno kad je hrvatski premijer Zoran Milanović došao u Mostar pokazati solidarnost i pružiti potporu Hrvatima u BiH dok su bošnjački piromani palili zgrade Vlade HNŽ, Gradske uprave Mostara i HDZ BiH mu poručila “Mrš kući”.

Objava Jasmile Žbanić kojom predstavnike hrvatskog naroda naziva “podupirateljima udruženog zločinačkog poduhvata” ne samo da je klevetnička, već i kažnjiva i utuživa, jer potiče na mržnju i netrpeljivost prema hrvatskom narodu.

Podsjećamo, danas je prostorijama SDP BiH održan sastanak lidera stranaka koji čine Osmorku. Na sastanku je finaliziran Sporazum programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat, kojeg je objavio i Hrvatski Medijski Servis.

Usvojiti izmjene Izbornog zakona u skladu s presudama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava

Sporazum predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće koalicije s drugim strankama./HMS/