Župan Blaženko Boban pozitivan na koronavirus, cijepljen je s dvije doze Astra Zenece

0
629

Iz Splitsko-dalmatinske županije obavještavaju da je župan Blaženko Boban pozitivan na koronavirus. Nalazi se u kućnoj izolaciji s blagim simptomima i pod nadzorom je epidemiologa.

Župan se cijepio se cjepivom AstraZeneca. Prvu dozu cjepiva primio je 13. travnja, a drugu 14. lipnja.

– Nakon što je osjetio prve simptome upućen je na testiranje. Osjeća se dobro te će dio svojih radnih obaveza nastaviti od kuće – poručuju iz Županije.

Župan kaže da se super osjeća.

– Prve simptome sam osjetio u subotu, javio sam se epidemiološkoj službi. Uputili su me na testiranje koje sam obavio u nedjelju, a danas sam dobio rezultate. Cijepio sam se dva puta, a simptomi su zaista blagi, kao malo jača prehlada – rekao je Boban za Radio Dalmaciju.

Prokomentirao je prosvjed medicinskog osoblja jutros pred splitskom bolnicom.

– Ja sam osoba koja uvijek poštuje zakone i propise i mislim da je u skladu s tim spriječena anarhija u sustavu. Mate Šimundić je s prosvjednicima jutros bio kao fizička osoba, a ne kao predsjednik Županijske skupštine, ali mislim da će to on i sam kasnije poručiti u priopćenju – zaključio je Boban.

Prosvjed pred splitskom bolnicom, prosvjednici vrijeđali čelnike KBC-a

Prosvjed pred splitskim KBC-om na Firulama održali su u ponedjeljak ujutro necijepljeni zdravstveni djelatnici i građani, a prosvjednici su vrijeđali čelnike bolnice. Prosvjednici su verbalno napali ravnatelja bolnice dr. Julija Meštrovića i člana uprave bolnice dr. Jugoslava Bagatina, a raditi nisu dali niti okupljenim novinarima koje su okrivili za stanje s covidom. Meštroviću i Bagatinu su … Nastavi čitatiProsvjed pred splitskom bolnicom, prosvjednici vrijeđali čelnike KBC-a