Čelnici HDZ-a i Mosta počeli pregovore o formiranju Vlade

0
606
Autor: M. Berić/ bpz.ba

Na pitanje zašto na sastanak nije došao i mandatar Tihomir Orešković, kako su to mediji nagađali, Petrov je kazao da ne znam je li mandatar bio u mogućnosti doći zbog svojih obveza. “Gospodin Orešković zna za sastanak, samo ne znam da li je bio u mogućnosti doći zbog svojih obveza jer smo mi planirali da dođemo upravo u 14,30 sati”, rekao je Petrov.

EEČelnici HDZ-a i Mosta započeli su u ponedjeljak u 14,30 sati u središnjici HDZ-a pregovore o prijedlozima modela i formiranja nove vlade te prijedlozima podjele resora.

U izaslanstvu Mosta koje je predvodio predsjednik Božo Petrov, došlo je većina Mostovih saborskih zastupnika, a na upite o dužini trajanja Petrov je novinarima rekao kako misli da sastanak neće trajati dulje od sat i pol.

Na pitanje zašto na sastanak nije došao i mandatar Tihomir Orešković, kako su to mediji nagađali, Petrov je kazao da ne znam je li  mandatar bio u mogućnosti doći zbog svojih obveza.
“Gospodin Orešković zna za sastanak, samo ne znam da li je bio u mogućnosti doći zbog svojih obveza jer smo mi planirali da dođemo upravo u 14,30 sati”, rekao je Petrov.
Novinare je zanimao i komentar na odlazak predsjednika Hrvatskog sabora HDZ-ovog Željka Reinera na skijanje u inozemstvo pod službenom sigurnosnom pratnjom.  Petrov je rekao kako je pitanje koliko je moguće u ovom trenutku uzeti slobodnih dana, no da ne treba u startu osuđivati.
“Mislim da ne treba u startu osuđivati osobe, no možda se moglo to i elegantnije, bez obzira što je to štićena osoba, izvesti i provesti osobu. Naravno da štićene osobe ne mogu stajati u redu i mislim da se zbog toga ne treba osuđivati, ali način na koji se stvari rade mislim da nije bio dobar”, rekao je Petrov.
Dodao je kako treba iskoristiti blagdane, ali u onome opsegu koliko je to u mogućnosti i prosječnim građanima.
Na novinarsku opasku da je i on otišao na skijanje Petrov je odgovorio: “Ja samo otišao na tri dana za vrijeme stare godine, Nove godine i dan poslije”. bpz.ba