DEBAKL HRVATSKIH RUKOMETAŠA:

0
468

: Slovenija nam nanijela najveći poraz još od 1998.!

Autor: I.Knežević/ bpz.ba

Treba napomenuti da je Hrvatska igrala bez svog najboljeg igrača, Domagoja Duvnjaka, no to ne opravdava novog hrvatskog izbornika Babića koji je upisao jedan od najvećih poraza u povijesti Hrvatske.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u subotu je u prijateljskoj utakmici, u okviru priprema za EP u Poljskoj, u Kopru doživjela težak poraz od Slovenije sa 17-32 (12-14).

U prvom poluvremenu “kauboji” su donekle uspjeli parirati Sloveniji, koju vodi trener PPD Zagreba Veselin Vujović, i na odmor su otišli sa samo dva gola zaostatka (12-14).

No, u drugom dijelu hrvatski rukometaši su se propisno osramotili, čak 21 minutu, odnosno u razdoblju od 37. do 58. minute, nisu uspjeli zabiti pogodak. Slovenci su drugo poluvrijeme dobili s čak 18-5.

Manuel Štrlek sa 4 i Zlatko Horvat sa 3 gola bili su najefikasniji kod Hrvatske, dok su Slovence predvodili Gašper Marguč sa 7 i Dragan Gajić sa 6 pogodaka.

Treba napomenuti da je Hrvatska igrala bez svog najboljeg igrača, Domagoja Duvnjaka, no to ne opravdava novog hrvatskog izbornika Babića koji je upisao jedan od najvećih poraza u povijesti Hrvatske. Zadnji put izgubili smo 15 razlike još davne 1998. godine i okršaja s Rusijom kojeg je izgubila 14:29.

Iako je riječ o pripremnoj utakmici, ovakav poraz definitivno nije dobar pokazatelj za Europsko prvenstvo koje kreće za 6 dana. Reći da smo imali slab dan nakon ovakvog poraza je bespredmetno…

Dan ranije Hrvatska je u Ivanić Gradu svladala Sloveniju sa 31-30 (15-13).

SLOVENIJA: Skok, Škof, Lesjak, Zarabec 2, Marguč 7, Kavtičnik, Dolenec 2, Cingesar 2, Skube 2, Poteko, Cehte, Miklavčič 2, M. Žvižej 4, L. Žvižej 1, Blagotinšek 1, Gaber, Zorman, Razgor, Bombač 1, Gajić 6, Mačkovšek 2.

HRVATSKA: Stevanović, F. Ivić, Alilović, Marić 2, Kopljar 2, Gojun, Horvat 3 (3), Karačić 2, Kozina, Š. Ivić, Štrlek 4, Čupić, Kovačević, Mamić, Šebetić 1, Slišković 2, Cindrić, Brozović 1.

SEDMERCI: Slovenija 4-4, Hrvatska 3-4
ISKLJUČENJA: Slovenija 8 minuta, Hrvatska 4 minute.
ARENA BONIFIKA: 3.200 gledatelja