Drama u RS: Helikopterom išli po zastupnika, drugog dovodili iz bolnice!

0
785

Oporba u Narodnoj skupštini Republike Srpske optužila je vladajuće stranke da su zastupnke nephodne za skupštinsku većinu na današnju sjednicu “doveli i iz bolnica, skidali ih s infuzija te helikopterom ili zrakoplovom Vlade RS-a prevezli iz druge države samo da glasuju na ovom skupštinskom zasjedanju”.

Šef Kluba zastupnika SDS-a Vukota Govedarica tvrdi kako je „skupštinska većina, ponikla očigledno na korupciji, na staklenim nogama”. On je podsjetio na aferu „snimak”, o navodnoj kupovini zastupnika u RS, navodeći da će SDS uputiti zastupničko pitanje „je li helikopter Helikopterskog servisa RS-a danas letio u Beograd kako bi dovezao zastupnika Vojina Mitrovića da glasuje na sjednici parlamenta RS”.

I šef Kluba zastupnika PDP-a Branislav Borenović tvrdi kako Vlada RS-a koja je izabrana „na kupljenim zastupnicima i na korupciji ne može dugo trajati, te da se to danas i pokazalo, jer je više od polovine zakona “jedva” prošlo na sjednici Narodne skupštine RS”, javlja Fena.

Njegov stav dijeli i zastupnik SRS RS-a Milanko Mihajlica, koji je rekao kako je „danas vladalo mobilno stanje među vladajućim strankama, jer se većina skupljala i u regiji, po banjama i bolnicama, skidani su zastupnici s infuzije samo kako bi se osigurala tanka većina od 42 zastupnika”.

Da više ne podržavaju skupštinsku većinu potvrdili su dvojica zastupnika Stranke Napredna Srpska, Adam Šukalo i Goran Đorđić, jer su svoju podršku uvjetovali zahtjevom da se ispita afera „papak”, odnosno navodna kupovina zastupnika u RS.

S druge strane, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je skupštinska većina stabilna te da to pokazuje i glasovanje o dokumentima koji su bili na dnevnom redu ovog zasjedanja. /HMS/ bpz.ba