HDZ BiH potvrdio Kordića kao nositelja liste za lokalne izbore u Mostaru?

0
69

Mario Kordić nositelj je gradske liste HDZ-a BiH za predstojeće lokalne izbore u Mostaru. Iako su postojala određena neslaganja unutar stožerne stranke oko pitanja treba li se Kordiću ponovno ukazati povjerenje, na kraju je ipak odlučeno da aktualni gradonačelnik bude nositelj liste i krene po novi mandat, piše mostarski Dnevni list. Mario Kordić privodi kraju mandat na funkciji gradonačelnika Mostara. Nasljednik Ljube Bešlića imenovan je u vijećnici u veljači 2021. uz mnoštvo lijepih obećanja i najave predanog rada s ciljem boljeg života u gradu. Kordić je tijekom cijeloga mandata imao potporu stranke koja ga je isturila na listi za Vijeće prije četiri godine.

Druga na gradskoj listi, iza Kordića je Ines Sulić, a na trećoj poziciji je Marko Novak, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar. Iza Damira Knezovića na četvrtoj poziciji, kao peta je pozicionirana Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara. Potom slijede Matej Boras, Zoran Karlović, Marijana Tomić, Dora Marušić i Toni Zorić.

Podsjetimo, lokalni izbori u BiH će se održati 6. listopada 2024. godine. Izbori se raspisuju za 58 općinskih vijeća u Federaciji BiH, 53 skupštine općine u RS, 111 načelnika općina u BiH, 21 gradsko vijeće u Federaciji BiH, 10 skupština gradova u RS, 32 gradonačelnika u BiH i Skupštinu Brčko Distrikta.