HRVAT NA EUROPSKOM TRONU: ‘Oj hrvatska mati, nemoj tugovati… Stiže zlato!’

0
515
21.05.2014., Zagreb - Hrvatski boksac Filip Hrgovic pridruzio se treningu rekreativnog kluba Optimist i odradio sparing sa clanovima kluba. Anto Magzan/PIXSELL

”Nema joÅ¡ vremena za opuÅ¡tanje. Trebam stisnuti na Svjetskom prvenstvu, nadam se medalji. Amatersku karijeru želim zaokružiti s olimpijskom medaljom. I onda se mogu opustiti, ali na samo mjesec dana, možda ”, rekao je.

Nakon osvajanja europske titule u superteškoj kategoriji 23-godišnji Zagrepčanin Filip Hrgović oduševljeno se obratio svojim navijačima putem Facebooka.

”Moji snovi i molitve se ostvaruju. Naslov europskog prvaka je u mojim rukama. Oj hrvatska mati, nemoj tugovati… Pjevat će večeras mala skupina Hrvata ovdje u Bugarskoj. Zapjevajte i vi kod kuće. Radujte se zbog mene”, napisao je.

Podsjetimo, u finalu Europskog prvenstva u Bugarskoj Hrgović je dominirao protiv Nijemca Florijana Schulza. Slavio je i jednoglasnom odlukom sudaca. U travnju se hrvatski boksač plasirao na Olimpijske igre u Rio de Janieru, a sada je postao i europski prvak. Sada su pred njim novi izazovi.

”Nema još vremena za opuštanje. Trebam stisnuti na Svjetskom prvenstvu, nadam se medalji. Amatersku karijeru želim zaokružiti s olimpijskom medaljom. I onda se mogu opustiti, ali na samo mjesec dana, možda ”, rekao je.

Ovo je velika stvar za hrvatski sport! Naime, Hrgović je nakon 42 godine tek drugi Hrvat koji je osvojio europsku titulu. Prvi Hrvat koji je osvojio europski tron bio je Mate Parlov. Slavni hrvatski boksač je u dva navrata u poluteškoj kategoriji osvojio prvo mjesto u Europskom prvenstvu. Prvi put 1971. godine u Madridu i 1973. godine u Beogradu.

Svakako valja napomenuti kako je brončanu medalju u poluteškoj kategoriji dobio Hrvoje Sep, također iz Boksačkog kluba Leonardo. U nedjelju navečer se očekuje povratak hrvatskih boksača Filipa Hrgovića i Hrvoja Sepa.http://www.fightsite.hr/k1-boks/hrgovic-u-wsb-u-su-me-poceli-izbjegavati-video