Istraživanja: Potpora HDZ-a dvostruka u odnosu na SDP

0
796

Nova nacionalna anketa agencije 2×1 komunikacije pokazuje da je HDZ-ova prednost u odnosu na SDP dodatno narasla – sad je 36,81% naprema 17,70%, dakle neÅ¡to viÅ¡e od dvostruko, javlja Direktno.hr.

Prednost HDZ-ove koalicije nad Kukuriku koalicijom također je više nego dvostruka: 46,65% prema 22,50% potpore koliko u ovom trenutku ima Milanovićeva Kukuriku koalicija.

Od ostalih stranaka, samo Živi zid prelazi izborni prag. Ova stranka naime trenutno uživa potporu 7,11% ispitanih. Bandićeva stranka je, obzirom na to da je sasvim nedavno osnovana, dobro plasirana sa 3,09% ispitanih koji su je istakli kao svog favorita.

ORAH Mirele Holy, doskora miljenik raznih anketa i političkih analitičara, dobija svega 2,91% potpore anketiranih. Čačićevi reformisti izjednačili su se sa vladajućim Pusićkinim HNS-om na 2,4%.

Potpora regionalnim strankama – HDSSB-u i IDS-u razmjerno je slaba a iz mjeseca u mjesec u stalnom je trendu pada.

Kad je riječ o ostalim političkim pitanjima, 74,89 posto ispitanih su uvjereni da treba raspisati prijevremene parlamentarne izbore, dok 73,99 posto njih smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru. Zanimljivo je također da samo 15,99% ispitanih vjeruje u najavu Milanovićeve Vlade da je Hrvatska izišla iz gospodarske krize.

 

R. H.