IVIĆ PAŠALIĆ OTVORIO FACEBOOK STRANICU

0
688

Napisao prvu kolumnu i izrazio mišljenje tko bi trebao biti ministar Branitelja!

Autor: I.G. bpz.ba

Svoju prvu kolumnu bivši savjetnik prvog hrvatskog predsjednika objavio je u četvrtak ujutro, posvetio je pitanju izbora ministra branitelja.

Bivši savjetnik prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana Ivić Pašalić otvorio jeFacebook stranicu na kojoj će, kako je istaknuo, “pisati komentare i prijedloge o raznim političkim i gospodarskim pitanjima.”

Svoju prvu kolumnu objavio u četvrtak ujutro, posvetio je pitanju izbora ministra branitelja.

Kolumnu prenosimo u cijelosti:

Tko je je najbolje rješenje za ministra branitelja ?
I L I
Tko je i što je najbolje rješenje za hrvatske branitelje ?

Samo ono rješenje koje je odgovor na samo ishodište nastanka šatora u Savskoj je najbolje rješenje za sve. Ishodište šatora nije borba za bilo koja materijalna prava, nego duboki osjećaj poniženosti i povrijeđenosti hrvatskih branitelja. Sve je počelo prosvjedom samo jednog 100% invalida Domovinskog rata, gospodina Ivice Vujice, koji je u Ministarstvu branitelja doživio niz poniženja.

Koje je to rješenje ?

Mislim, samo ono koje će biti jasna poruka da vrh hrvatske vlasti iskreno poštuje Domovinski rat i smatra ga kamenom temeljcem uspostave hrvatske države. Rješenje koje će pokazati da svi ključni politički sudionici iskreno poštuju hrvatske branitelje i prihvaćaju ih kao partnere. To treba biti poruka. Brzoplet izbor gosp. Crnoje nanio je štetu prije svega njemu osobno i njegovoj obitelji, potom svim hrvatskim braniteljima, a u konačnici i onima koji su ga predložili. Osobno volim brže donošenje odluka, ali i ovaj primjer pokazuje da ima situacija u životu kada nije tako. Naime, danas imamo nekoliko izvrsnih kandidata : Brkić, Borković, Šterc, Marić, Glogoški (pisani redom kako su javno objavljivane kandidature). Ozbiljan izbor za premijera i parlamentarnu većinu !

Je li moguće da nakon konačnog odabira budu zadovoljni branitelji, predsjednik vlade, HDZ, Most i u konačnici hrvatska javnost ?

U završni krug mogli bi ući Brkić i Glogoški. Gospodin Brkić je prijedlog HDZ-a, postoji niz argumenata njemu u prilog. Postavljam si pitanje, gdje bi bio korisniji, kao glavni tajnik HDZ-a ili ministar branitelja? Držim da je teško biti i jedno i drugo, jer bi u tome slučaju mogli biti nezadovoljni oni branitelji kojima HDZ nije politički izbor. Važan cilj je braniteljski konsenzus.

Izbor Đure Glogoškog bio bi najbolji odgovor na uvodno pitanje, odnosno najbolji lijek za otklanjanje razloga nastanka šatora u Savskoj. Bio bi to početak cijeljenja dubokog osjećaja poniženosti hrvatskih branitelja. Istodobno bi to bio i početak potpune integracije invalida Domovinskog rata u hrvatsko društvo. Đuro Glogoški je neupitno 100% invalid, a radio je preko 500 dana puno više od normalnog radnog vremena u nenormalnim uvjetima. Dajmo njemu i mnogim drugim hrvatskim braniteljima priliku da rade i dokažu kako njihova uloga u izgradnji Hrvatske nije završila na ratištu.

Istodobno sam siguran, ako ovo bude rješenje, kako će i svi drugi kandidati biti ovim izborom jako zadovoljni te da će budućem ministru na svaki način pomoći. bpz.ba