IZLAZI NA SLOBODU

0
450

Zdravko Mamić izlazi na slobodu uz jamčevinu od 14 milijuna kuna, ali na toj slobodi ne smije obnašati funkciju izvršnog dopredsjednika Dinama te ne smije na bilo koji način komunicirati s povećim brojem svjedoka među kojima su njegov brat Zoran Mamić, trener Dinama, te Mirko Barišić, Tomislav Svetina, Mate Škegro iz nadzornog odbora i uprave Dinama.

To konkretno znači da ako Mamić još danas uspije srediti jamčevinu, te izađe danas iz Remetinca, već sutra može doći na utakmicu Lige prvaka između Dinama i Bayerna, no neće smjeti komunicirati s nikime od svojih bliskih suradnika niti će na bilo koji način smjeti istupati kao izvršni dopredsjednik Dinama. Kako će se to odraziti na funkcioniranje kluba iz Maksimirske, tek treba vidjeti, ali odlluka izvanraspravnog vijeća znači da Mamić u vrijeme dok mu traju mjere opreza ne smije donositi nikakve odluke vezane uz Dinamo.

Još je nejasno je li Zdravko Mamić jamčevinu položio u gotovini ili nekretninama, a o načinu polaganja jamčevine ovisit će i njegov izlazak iz Remetinca. Naime, ako je jamčevinu položio u gotovini može izaći čim sudu predoči dokaz da je taj novac uplaćen na račun suda.

Ukoliko je jamčevinu položio u nekretninama, iz Remetinca će izaći nakon što sud upiše hipoteke na spomenute nekretnine što je procedura koja bi mogla potrajati tijekom današnjeg dana. Kada sud dobije dokaz da je jamčevina uplaćena, Mamić i njegovi suosumnjičenici bit će dovedeni pred suca istrage kako bi dali obećanje da neće krišiti uvjete jamstva. Osim Zdravka Mamića iz Remetinca će nakon što polože jamčevine, izaći i njegov sin Mario te Igor Krota i Sandro Stipančić, a oni također imaju mjere opreza. bpz.ba