Kandidat za ministra branitelja posjetio branitelje u Savskoj 66

0
574

U jeku konzultacija oko sastavljanja nove vlade braniteljski šator posjetio je Mijo Crnoja, kandidat Odbora za branitelje HDZ-a za mjesto ministra hrvatskih branitelja u Vladi Republike Hrvatske.

Tim povodom branitelji iz šatora uputili su priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,

danas u šatoru hrvatskih branitelja prosvjednika na Trgu Nevenke Topalušić predstavio nam je svoj program rada kandidat Odbora za branitelje HDZ-a za mjesto ministra hrvatskih branitelja u Vladi Republike Hrvatske gospodin Mijo Crnoja, pukovnik HV hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata koji je branio Domovinu kao pripadnik HV i HVO, diplomirani politolog i magistar znanosti međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti.

Kao što smo već istaknuli u prošlom priopćenju novi ministar između ostalog imati će obvezu osigurati hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji mjesto u društvu koje im pripada, kao i zaštitu digniteta Domovinskog rata. Nimalo laka i jednostavna obveza za onoga koji će biti imenovan na tu dužnost.

Hrvatski branitelji prosvjednici iznijeli su očekivanja kako će u tom smislu u budućem ministru hrvatskih branitelja, neovisno o tome tko će biti imenovan na tu dužnost, imati partnera s kojim će moći uspješno rješavati ključna pitanja i problematiku hrvatskih branitelja, koja se prije svega odnosi na zaustavljanje erozije zdravstvenog, egzistencijalnog i društvenog statusa u hrvatskom društvu.

Hrvatski branitelji koji prosvjeduju na Trgu Nevenke Topalušić, omogućiti će i svim ostalim zainteresiranima kandidatima za dužnost ministra hrvatskih branitelja da predstave svoj program u braniteljskom šatoru, poštujući demokratsko pravo svakoga tko se vidi na tom mjestu u hrvatskoj vladi”, stoji u priopćenju.

 

M. M. bpz.ba