Karoglan se vraća na klupu Hajduka

0
70
Mislav Karoglan potvrđen je za novog glavnog trenera prve momčadi HNK Hajduk.

Gospodin Karoglan se na klupu Bijelih vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera. Bijele je kao u prošloj sezoni vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda, navodi službena stranica Hajduka.

Trener Karoglan ima iskustvo rada u Klubu u kojemu je bio trener kadeta u Akademiji HNK Hajduk ”Luka Kaliterna”, dok je kao pomoćni trener sudjelovao u radu dva stručna stožera prve momčadi (pod vodstvom Jensa Gustafssona i Valdasa Dambrauskasa).

Tijekom seniorske nogometne karijere igrao je u Kamen Ingradu, Posušju, Zrinjskom iz Mostara, Rijeci, Širokom Brijegu, Croatiji Zmijavci, Imotskom te Kamenu iz Ivanbegovine. Nogometni put ga je vodio i u izraelski Hapoel Nazareth, slovačku Žilinu te singapurski Warriors FC.

Treneski angažman započeo je u Croatiji Zmijavci s kojima je osvojio ligu, a ujedno je dobio nagradu za najboljeg trenera Dalmacije. Početkom 2019. preuzima Zadar odakle u ljeto 2020. dolazi na već spomenuto mjesto trenera kadeta u Hajdukovoj Akademiji. Samostalno je vodio Istru 1961 na početku aktualne natjecateljske sezone.

O njegovim pomoćnicima će javnost biti obaviještena sukladno njihovom imenovanju.

Konferencija za medije u povodu predstavljanja trenera Karoglana održat će se u utorak 24. listopada s početkom u 11:15 sati, navodi se na službenoj web stranici Hajduka.