KRAH FEDERACIJE BIH: Ministri iz HDZ-a BiH napustili su zgradu!

0
626

U Sarajevu je u tijeku sjednica Vlade Federacije. Iako su došli u zgradu Vlade, ministri iz reda HDZ-a BiH nisu nazočili početku sjednice zbog tog jer je premijer izmjenio dnevni red na kojem je trebalo biti govora i o smjeni nadzornih odbora i menadžmenta javnih poduzeća. U tijeku su konzultacije unutar HDZ-a BiH.

Ministri iz HDZ-a napustili su sjednicu Vlade, jer je resorni ministar Reuf Bajrović povukao s dnevnog reda materijal koji se odnosi na upravljačke strukture u Aluminiju Mostar. Ministri iz HDZ-a BiH Vjekoslav Bandić i Zora Dujmović izašli su iz zgrade Vlade i rekli su da je promjena dnevnog reda razlog njihovog neprisustva sjednici.

Sjednica Vlade Federacije BiH, sa zakašnjenjem od sat vremena, počela je opet tako bez prisustva ministara iz HDZ BiH.

Ministri iz HDZ-a nisu nazočili ni prethodnoj sjednici Vlade, a kriza je nastala je zbog uredbe koja, između ostalog, tretira način imenovanja nadzornih odbora u javnim poduzećima.

Članovi Reufove Vlade koji očito ucjenama uvodi ponovni kaos u FBIH kao da mu lekcija dok su bili dio SDP-a kada je avantura zvana Platforma dovela FBIH gotovo do potpunog bankrota, nije bila dovoljna. Deeflije   će se danas tako  izjasniti o jako ozbiljnoj stvari – zahtjevu za sponzorstvo nad manifestacijom “Dani jagodičastog voća”, koja će biti održana u Čeliću 30. i 31. svibnja.

 

dsc8088

Uskoro opširnije… BPZ.BA