Prof: dr. Božo Ljubić: Srbija poslala poruku da nije odustala od velikosrpske ekspanzionističke politike

0
666

Odluka o rahabilitaciji Draže Mihajlovića je izuzetno loša poruka Srbije narodima i država na kojima su Mihajlovićevi četnici ostavili krvave tragove u Drugom svijetskom ratu, izjavio je za Hrvatski Medijski Servis predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH dr Božo Ljubić.

On je, osvrćući se na presudu Suda u Beogradu, o rehabilitaciji četničkog vođe Draže Mihajlovića kazao kako ga takva odluka nije iznenadila.

-Za razliku od nekih ova me odluka nije iznenadila s obzirom na političku klimu koja se stvara posljednjih 20 godina u Srbiji, čemu su svakako svoj doprinos dale i aktualne vođe današnje Srbije, uzimajući u obzir i njihov politički pedigre iz proteklih ratova na prostoru bivše Jugoslavije, kazao je dr. Ljubić za HMS.

On smatra kako će odluka o rehabilitaciji Draže Mihajlovića negativno utjecati na odnose i povjerenje između naroda i država regije.

-Tko nakon ovoga ima pravo biti naivan pa vjerovati da je velikosrpski ekspanzionistički projekat čiji je Draža bio provoditelj napušten. Prema tome ovo je vrlo loša odluka, pa i za samu Srbiju i za njezin kredibilitet na europskom putu, zaključio je Ljubić u izjavi za Hrvatski Medijski Servis./HMS/ bpz.ba