Ministar Medved čestitao obljetnicu Bljeska: Žrtva branitelja zauvijek ugrađena u temelje RH

0
509

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u subotu je uputio čestitku uoči obilježavanja 27. obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljesak, poručivši da je žrtva branitelja zauvijek ugrađena u temelje Hrvatske i trajno sačuvana u sjećanju hrvatskog naroda.

Medved se u čestitci obratio obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, a na pobjedi je čestitao i ponosnim sudionicima akcije Bljesak u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć, a obljetnica koje se obilježava u nedjelju.

U manje od 32 sata, napomenuo je, hrvatske snage (7200 vojnika i policajaca) oslobodile su 600 četvornih kilometara privremeno okupiranog hrvatskog teritorija i omogućili povratak prognanika u zapadnu Slavoniju.

Slaveći pobjedu, istaknuo je Medved, prisjećamo se 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja čijom je krvlju plaćena naša sloboda.

“Njihova žrtva zauvijek je ugrađena u temelje hrvatske države i ostaje trajno sačuvana u sjećanju hrvatskog naroda, a njihovo domoljublje uzor je i poticaj generacijama. Vječna im slava i hvala!”, poručio je.

Zahvalio je i svima koji su branili i oslobađali domovinu od velikosrpske agresije jer bez njihove spremnosti na žrtvu, ustvrdio je, ne bi bilo ni samostalne države, što Hrvatska neće i ne smije zaboraviti.

Danas više nego ikada, naglasio je Medved, svjesni smo važnosti i značenja mira, slobode i neovisnosti, vrijednosti za koje se hrvatski narod prije tri desetljeća spremno žrtvovao, koje i danas odgovorno štiti.

“Očuvajmo ono naše zajedništvo koje nas je dovelo do konačne pobjede u Domovinskom rat jer samo zajedno možemo uspješno odgovoriti na sve izazove s kojima se suočavamo”, naveo je i dodao kako trebamo biti ponosni na povijesnu ulogu u stvaranju hrvatske države i ostvarenju tisućljetnog sna hrvatskoga naroda. (Hina)