Nadbiskup Auza pozvao na iskorjenjivanje virusa ebole

0
402

Ne smijemo biti manje pozorni na ebolu, nego se imamo zauzeti kako bismo potpuno iskorijenili virus koji uzrokuje tu bolest – apel je koji je uputio nadbiskup Bernardito Auza na skupu o eboli održanom ovih dana u New Yorku.

Stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda u New Yorku istaknuo je da je u Liberiji nedavno od ebole preminula jedna osoba, i to 45 dana nakon Å¡to je zemlja objavila da je svladala pandemiju (“Ebola Free”). Taj žalosni dogaÄ‘aj pokazuje koliko je hitno potrebno ojačati zauzimanje u borbi protiv ebole, primijetio je nadbiskup.

U tom su zauzimanju Crkva i Sveta Stolica na prvoj crti, u svrhu suzbijanja epidemije i potpore obiteljima žrtava, dodao je nadbiskup Auza, prenosi Radio Vatikan.

Nadbiskup Auza podsjetio je i na financijsku potporu koju je papa Franjo izravno dao onima koji se bore protiv te bolesti, te je istaknuo da valja učiniti sve moguće kako bi se u svim afričkim zemljama koje se suočavaju s tom humanitarnom krizom, postigao cilj “nijedne žrtve”.

 

M.M.