“Nisu se sastali na “NEDOGOVORENOM” sastanku Na pola puta (Konjic)

0
216

U restoranu “Orahovica” kod Konjica danas je navodno trebao biti održan sastanak bosanskohercegovačkih političara povodom usuglašavanja mehanizma koordinacije, a lider SDA Bakir Izetbegović napustio je restoran nakon što se niko od lidera HDZ-a BiH nije pojavio.

Foto: S. Saletović 7/8

Foto: S. Saletović 8/8

Kako Klix.ba saznaje, niko od predstavnika HDZ-a BiH nije se ni trebao pojaviti.

Potvrđeno je, piše Klix.ba da sastanak službeno nije bio dogovoren, a lider HDZ-a Dragan Čović tvrdi da sastanak nije ni trebao biti održan.

“Čekali smo ih više od 40 minuta, a danas su propustili priliku da sa SDA dogovore važne stvari za ovu zemlju i propustili su i jedan dobar burek. Institucije će nastaviti raditi svoj posao, a današnji potez HDZ-a neće poremetiti njihov rad. Ovakav odnos stranaka definitivno nije dobar za BiH”, izjavio je Izetbegović.

Foto: S. Saletović 1/8

Foto: S. Saletović 2/8

Foto: S. Saletović 3/8

Foto: S. Saletović 4/8

Foto: S. Saletović 5/8

Foto: S. Saletović 6/8

Foto: S. Saletović 7/8

Foto: S. Saletović 8/8

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/248584/propao-sastanak-u-konjicu-izetbegovic-ovo-sebi-vise-necemo-dopustati-hdz-je-propustio-vazne-dogovore-za-drzavu#sthash.hskHiXbA.dpuf

Danas su se u restoranu “Orahovica” pojavili i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i federalni premijer Fadil Novalić.

Podsjećamo, Izetbegović je u nedjelju, 31. srpnja, u Istočnom Sarajevu održao sastanak s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom koji je inicirao šef Delegacije Europske unije (EU) u BiH Lars-Gunnar Wigemark.

Na sastanku je usuglašen mehanizam koordinacije, te Pismo namjere prema Međunarodom monetarnom fondu.

Iako su mnogi pozdravili ovaj sporazum, Čović ga smatra neprihvatljivim, prenosi Klix.ba.

TAGOVI
  bpz.ba