ODLUÄŒNIJI NEGO IKAD! – NEMA MICANJA Å ATORA!

0
508
29.05.2015., Zagreb - Prosvjedna povorka branitelja 100% za Hrvatsku zaputila se prema satoru u Savskoj 66. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

BRANITELJI: ‘O tome ne odlučuje ni Klemm ni Glogogoški ni Jukić, NEGO MI!

Autor: S. VučkovićSubota, 22. Kolovoz 2015. u 17:55

Odlučivat ćemo mi obespravljeni hrvatski branitelji hoće li se šator maknuti ili ne, a ne nitko u naše ime, rekli su nam prosvjednici, kao i oni koji su po nekoliko puta bili u Savskoj.

Koliko se to god nekima učinilo iz par napisanih redaka na nekim portalima i objavama nekih TV kuća, šator u Savskoj 66 neće pasti, piše Braniteljski portal i u nastavku tvrdi:

“Rečeno nam je to iz najužih krugova vođa prosvjeda, ali i od nekolicine hrvatskih branitelja, pa i onih najtežih HRVI-100% prve skupine…”

Naime, na adrese Braniteljskog portala pristigao je veliki broj mailova, da je sad skoro pa sigurno da o micanju šatora iz Savske 66 neće odlučivati niti Josip Klemm, Đuro Glogoški, Draženko Jukić niti svi oni koji su cijelo vrijeme bili u samom vrhu organizacije prosvjeda u Savskoj.
Odlučivat ćemo mi obespravljeni hrvatski branitelji hoće li se šator maknuti ili  ne, a ne nitko u naše ime, rekli su nam prosvjednici, kao i oni koji su po nekoliko puta bili u Savskoj.

Nismo još ostvarili naše zahtjeve na kojima ćemo ustrajati… Matić i neki iz Vlade uzalud trljaju ruke i blebeću po televizijama i portalima.

Pa i sami ste svjedoci da je kroz naš prosvjednički šator prošlo na desetke tisuća hrvatskih obespravljenih branitelja, udovica i djece poginulih, maloljetnih branitelja koji nemaju nikakva prava kao i veliki broj obespravljenih starijih i mladih građana , ali i naših suboraca iz HVO kao veliki broj  i hrvatica i hrvata iz inozemstva.
Naši su zahtjevi jasni i od njih ne odustajemo do daljnjega bilo to nekom drago ili ne. Vjerujte da se nećemo povinuti za nikakvom politikom niti će mo podleći bilo kakvim pritiscima bilo koje političke opcije, kaže nam hrvatski branitelj i dragovoljac Stjepan H.

Možda je i dobro ovo što je Klemm izjavio kao i Glogoški da razmišljaju o tom da se šator miče iz Savske.

Odmah su po svim portalima i novinama kao i TV ekranima počeli iskakati oni koji su nanijeli veliku i nepopravljivu štetu hrvatskim braniteljima među kojima prednjači, a tko bi drugi do Predrag Matić, koji je odmah potrčao i samo izjavio ono što mi već odavno znamo: “Što se mene tiče, ne želim gubiti vrijeme na njih” (citirano). Za moguće uklanjanje šatora dobili su nalog, smatra ministar. A da ga ni to ne dira, pokušao je slikovito dočarati, citirajući na engleskom u maniri “pipl mast trast”, već pripremljenu rečenicu ‘Frankly my dear, I don’t give a damn’, iz kultnog filma”Zameo ih vjetar”.

‘Njima je očito stigao nalog od šefova, nastavlja Matić, da se povuku, jer više ne ostvaruju one ciljeve zbog kojih su i došli tamo pred ministarstvo. Što se mene tiče, ne želim više gubiti vrijeme na njih, pomalo će mi biti žao da odu, ja bih volio čak i da ostanu, ali u stvari najbolje bi im odgovorio kao što je i Reth odgovorio Scarlet ” Frankly my dear, I don’t give a damn’, poručio je “englez” Matić.

E, sad je veliko pitanje “koga će to zamesti vjetar”, a koga ne, kaže nam hrvatski branitelj Ivan. D., dodajući kako šator u Savskoj sigurno ostaje i nitko ga neće maknuti dok je nas živih sve dok se ne ostvare naši ciljevi, a nadamo se skorom rješavanju ove dugotrajne agonije sa bešćutnom vlasti i bešćutnim ministrom koji je već davno izgubio tlo pod nogama i trudi se svim silama to ne pokazati, ali mu to baš ne polazi za rukom.

Dobro, nisu podnijeli ostavke oni od kojih smo to tražili pa su još dok je bio predsjednik Josipović prevarantski u predsjedničke predizborne svrhe počeli, ko fol otvarati nekakve veteranske bolnice koje ne samo da ne funkcioniraju, već ih nema. Tu je na ispitu pao ne samo Predrag Matić već i manipulator Varga koji je svemu tom kumovao uz svesrdnu pomoć Vlade. Zoran Milanović je glorificirao Matića kao jedinog heroja u Hrvatskoj koji je po Milanovićevim riječima reklo bi se sam u Vukovaru ratovao protiv cijele Srbije i pouništavao svu njihovu tehniku sam samcat, što  nisu priče niti za dječiji vrtić.

Dalje, potpore nam pristižu sa svih strana, a naročito ova dva dana kada je Klemm navodno izjavio da razmišlja o tom da će se šator maknuti samo kako bi se pokazalo da se nije prosvjedovalo pod utjecajem politike HDZ-a.

Slušali smo Glogoškog kako govori da bi se možda branitelji organizirali i krenuli na izbore, i to je možda OK, ali pričali smo o drugim stvarima. Naime, čekala se dopuna i izmjena zakona o hrvatskim braniteljima od koje još nema ništa, a trebala je biti gotova davno već. To će nam netko od vođa prosvjeda morati pojasniti, što se tu dogodilo. Tko to nama može garantirati da će hrvatski branitelji i Domovinski rat postati ustavna kategorija? To je jedno od najozbiljnijih pitanja na koje ćemo od svih koji su to obećavali zatražiti odgovore, koje ćemo morati dobiti, nastavlja Ivan D.

Imamo mi tu još mnogo toga za reći i uraditi kako spada, do sada su govorili samo Klemm, Glogoški i ekipa, ali ćemo sad malo mi drugi stvar uzeti u svoje ruke. Ne želim vam otkrivati naše planove koji će uskoro krenuti u realizaciju, ali nešto drugačiju nego ova dosadašnja jer nas je veliki broj bez ičega, iako smo pošteno otukli rat i obranili našu Hrvatsku.

Još samo malo strpljenja i krećemo, a Matić i ovi što iskaču iz TV ekrana neka samo trljaju ruke, jer na kraju se, kako kaže naš narod, mrtvi broje i vrlo skoro ćete vidjeti kog će to zamesti vjetar, skoro su u glas rekli Ivan D. i nekolicina ogorčenih hrvatskih branitelja. bpz.ba