PLENKOVIĆ: Nadamo se da će Schmidt napraviti poteze koje će omogućiti minimalnu ravnopravnost Hrvata nakon izbora

0
384

-Razlika između naše politike, mislim na Vladu, i drugih aktera je u tome što mi projiciramo stabilnost. Mi brinemo o stabilnosti Hrvata u BiH. Nadamo se da će Schmidt napraviti poteze koje će omogućiti minimalnu ravnopravnost Hrvata nakon izbora, izjavio je premijer Hrvatske Andrej Plenković u Imotskom.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je kazao, prema riječima novinara, da će prepucavanje prestati kada Plenković “uđe u njegove cipele”.

– Ne daj, Bože, nikome da uđe u njegove cipele. On je velika štetočina. Stati u njegove cipele, značilo bi štetiti Hrvatima u BiH. Molim vas sve da to ne svodimo na prepucavanje. Nije to prepucavanje mene i njega, on se prepucava sa svima. To je pitanje njega. To što mu ja odgovaram čvršće, pa je vama to simpatično, to je drugo.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Imotskog u Pučkom otvorenom učilištu nakon čega se obratio javnosti.

– Ovdje imamo super demografske promjene. Sad grad Imotski daje za prvo dijete deset tisuća kuna. Mala mjesta daju isto tako pomoć. Trebamo kombinirati sredstva koja su na raspolaganju i iznaći sredstva za vrtiće koje te općine ne bi mogle financirati – istaknuo je Plenković i dodao:

– Vlada će pomagati sve krajeve kojima treba pomoć. Lika, Banovina i Dalmatinska zagora su dijelovi koji su propatili mnogo za vrijeme Domovinskog rata. Moramo pomoći tim krajevima./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Tjedni Komentar bpz.ba | Bpz.ba