Polemika Brkić – Stazić: ”Objavili ste Registar branitelja, zašto se protivite Registru agresora”

0
258

U SABORSKOJ raspravi o imenovanju nove Vlade dominantna tema bila je povijest Drugog svjetskog rata, što je zasmetalo i samom mandataru, a žestoka polemika vodila se izmeđuMilijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a i saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića.

SDP je objavio Registra branitelja, ali se protivi se objavi Registra agresora

”Gospodine Staziću, ovo je samo dokaz da vi cijelu Hrvatsku vraćate u prošlost kao što ste činili protekle četiri godine jer niste imali rješenja za aktualne probleme s kojima se susreće Hrvatska (…. )

Objavili ste registar branitelja, ne vidim razloga zašto ne objaviti i one koji su napadali Hrvatsku. No je sve iza nas, trebamo se okrenuti budućnosti. Hrvatska je sita priča o prošlosti u koju nas vi stalno vraćate. Idemo razgovarati što je bitno za hrvatsko gospodarstvo, za budućnost, za mlade ….

Stazić odgovara kako da će biti potrebno preuzeti odgovornost za one koje bi jednu takvu listu mogli preozbiljno shvatiti.

”Hoće li takvi ljudi moći hodati sigurno ulicama? Jeste li spremni preuzeti takvu odgovornost?”pita Stazić i podsjeća kako je HDZ došao na vlast isključivo zahvaljujući MOST-u, a ne vlastitim zaslugama.

Brkić odgovara:

“Danas smo svjedočili neutemeljenim optužbama onih koji su na odlasku, što iz današnje perspektive izgleda kao napad je najbolja obrana. Iako smo u protekle četiri godine bili svjedoci neprestanih optužbi kako Hrvatska demokratska zajednica “živi” u nekim prošlim vremenima, a kako uvijek u životu biva, istina ipak pronađe svoj put

Time se razotkrilo pravo lice onih koji su obmanuli hrvatsku javnost tzv. “PLANOM 21” i koji su naš puk držali kao taoce prošlosti, tobože nudeći nekakve lažne planove koje nisu ostvarili.

Poštovani kolega Nenad Stazić se vjerojatno uplašio jer neće više moći koristiti turističke kapacitete na Brijunima po nevjerojatnoj cijeni od “7 kuna po danu”. Hvala dragom Bogu, da su pred nama nova i bolja vremena, jer smo dužni, našoj djeci ostaviti uređenu i naprednu Hrvatsku.

Iako svjesni kako je svaki dan nova bitka pred nama, učimo iz naše burne prošlosti, prihvatimo svi zajedno odgovornost za jaku i ponosnu Hrvatsku”

MP/Foto:Screenshot bpz.ba