Predsjednik OO HVO i prvi zapovjednik obrane oprostili se od fra Ivana Ševe: Bio je čvrsti oslonac u najtežim vremenima i situacijama za Mostar

0
366

Zatekla nas je tužna vijest da nas je napustio fra Ivan Ševo, duhovni vođa Općinskog Stožera Mostar.
Bio je čvrsti oslonac u najtežim vremenima i situacijama za Mostar i njegove žitelje.
Uvijek u Samostanu, na raspolaganju svima, bez straha i uvijek raspoložen za pomoć, neumoran.
U srcu pamtimo najteže ratne dužnosti a to su posjete obiteljima branitelja, kada trebamo saopćiti tužnu vijest o pogibiji. U takvim momentima fra Ivan je bio naš spasitelj i bez njega je nezamislivo to doba. Bio je naša utjeha i savjetnik u najkritičnijim i najtežim vremenima.

Posebno sjećanje imamo na 9.5.1992. kada je granatirana i srušena Crkva svetog Petra i Pavla, zatekli smo fra Ivana kako raščišćava ruševine i u rukama drži Isusovo raspelo koje je ostalo netaknuto. Bio je hrabar i uvjeren kako će Crkvu obnoviti, svjestan kako živu Crkvu ništa ne može uništiti.
Vrlo brzo, nakon rata imao je planove za gradnju Crkve, postao je graditelj, uspješan u svemu za što se zauzme. Izgradio je Crkvu uz pomoć žive Crkve kojoj se zahvaljivao subotnjom večernjom Svetom Misom za dobročinitelje.

 

Fra Ivan je rado dolazio na sve naše obljetnice, govorio Svete Mise i sjećao se s osobitim poštovanjem svih poginulih branitelja.
Bio je član Udruge organizatora otpora HVO BiH
Njegovim odlaskom ostaje velika praznina u puku i duši.
Nedostajat će kao dobar svećenik, duhovnik, graditelj, vjeroučitelj, gospodarstvenik, prijatelj, branitelj i odgojitelj svoga hrvatskoga puka.

Zbor anđeoski te primio fra Ivane i ti s Lazarom, nekoć ubogim, pokoj vječni imao.

Tvoji suborci i prijatelji
Predsjednik OO HVO BIH
Jadran Topić
Prvi zapovjednik HVO Mostar
Petar Zelenika

 

Novosti sa Weba