Program devetnice Sv. Anti na Humcu

0
124
Devetnica sv. Anti Padovanskom na Humcu kreće 4. lipnja i traje do 13. lipnja, odnosno samog blagdana ovoga sveca koji se na poseban način štuje u Ljubuškom.
U utorak, 4. lipnja tema je Molitva vjere i pouzdanja, a sv. misu će predvoditi fra Marinko Vukman (Sinj) a Molitva prošnje bit će tema u srijedu, 5. lipnja kada će sv. misu predvoditi p. Stjepan Ivan Horvat (Zagreb).

Zatim, u četvrtak, 6. lipnja sv. misu na temu Molitva klanjanja će predvoditi fra Josip Ikić (Visoko).

U petak, 7. lipnja fra Ivan Hrkać predvodit će misno slavlje na temu Molitva slavljenja, dok će u subotu, 8. lipnja tema biti Zagovorna molitva, a misu će predvoditi don Ivan Šarić (Švicarska).

Dalje, u nedjelju, 9. lipnja tema je Ustrajnost i postojanost u molitvi, tema o kojoj će razgovarati i predvoditi sv. misu don Luka Klarica (Rim).

Program se nastavlja u ponedjeljak, 10. lipnja kada će dr. don Vitomir Zečević (Beli Manastir) predvoditi misno slavlje na temu Molitvene prepreke.               Molitva srcem i žarka molitva bit će središnja tema misnog slavlja u utorak, 11. lipnja, a sv. misu predvodi fra Ivan Marija Đuzel (Karin). Na Uočnicu, odnosno u srijedu, 12. lipnja, ujedno i blagoslov djece, sisački biskup msgr. dr. Vlado Košić predvodit će sv. misu. Sama svetkovina pada u četvrtak, 13. lipnja kada će sv. mise biti održane u 5:00, 6:00, 7:00, 8:00 i 9:00 sati. Svečana sv. misa s procesijom koju također predvodi sisački biskup msgr. dr. Vlado Košić je u 11:00 sati, dok će večernju sv. misu u 19:00 sati predvoditi fra Ivan Slišković (Čitluk). Svete mise koje počinju u 19:00 sati (sv. ispovijed je od 18:00, a krunica od 18:30 sati) bit će uveličane pjesmama crkvenih zborova iz Ljubuškog, a nakon
Poštovani, lijepo bih Vas zamolio ako možete objaviti te najaviti devetnicu na Humcu sv. Anti! od srca Vam hvala!
Srdačan pozdrav!
Mir i dobro!
Fra Dario Dodig: Konačno se ispunio san o Domu svetog Ante ...
fra Dario Dodig, gvardijan i župnik