Širokobriježanin Anđelo Kvesić osvojio brončanu medalju na svjetskom prvenstvu u karateu

0
205
Širokobriježanin Anđelo Kvesić osvojio je brončanu medalju u teškoj kategoriji na svjetskom prvenstvu u karateu koje se održava u Dubaiju. U borbi za broncu svladao je Španjolca Babakra Sackho Seka rezultatom 5:0.

Prvu medalju na svjetskim prvenstvima Anđelo Kvesić osvoji je prije 5 godina u Linzu. U povijesti hrvatskog karatea u pojedinačnim nastupima u konkurenciji natjecatelja ovo je uspjelo još samo Junioru Lefevreu (2000. zlato München, 2002. srebro Madrid).

– Opet sam uspio osvojiti svjetsku medalju, koju sam toliko želio, za koju sam toliko radio. Napravio sam neke propuste na zadnjem Europskom, ali hvala Bogu sve se isplatilo – rekao je Anđelo Kvesić.Anđelo Kvesić

Još prvoga dana SP Anđelo je ostvario četiri trijumfa – protiv Juhnyeok Kima iz Sjeverne Koreje 4-0, Roba Timmermansa iz Curacaoa 3-0. Na isti način pobijedio je i Nizozemca Tyrona-Darnella Lardya.

Najvažnija je zapravo bila četvrtfinalna pobjeda nad Grkom Georgiosom Tzanosom 2-1, ostvarena u posljednjoj sekundi. U polufinalu je bolji bio Gruzijac Gogita Arkania s 3-1.

Anđelov brat Ivan Kvesić izgubio je dvoboj za brončanu medalju u poluteškoj kategoriji porazom od Francuza Jessieja da Coste 4-2. U neizvjesnom susretu, završnica je pripala francuskom reprezentativcu.

Ivan, koji je dosad osvojio sedam medalja s velikih natjecanja, ove godine je izgubio sva tri meča za broncu – na Europskom prvenstvu, Olimpijskim igrama i sada Svjetskom prvenstvu. Ubrzo slijedi operacija ramena, a nakon toga rehabilitacija i pripreme za novu sezonu.

SP u Ujedinjenim Arapskim Emiratima završava sutra, nastupa nešto manje od tisuću karatista iz 105 zemalja.