Šutnja je zlato

0
597

Danas nam je veliko srce hrvatsko, emocije su preplavile naše domove, ljubav prema zemlji i narodu iznjedrila je još jednu veliku pobjedu, najveću u nizu pobjeda koje nezaustavljivo vode prema zadnjem činu vizije predsjednika Tuđmana, prema dovršetku stvaranja hrvatske države.

U posljednjih mjesec dana ove političke neizvjesnosti mogli smo svašta naučiti, no ipak bih probao naznačiti najvrijednija iskustva koja su me duboko dojmila podarivši mi novu nadu i optimizam.

Veliko je srce Hrvatsko, ali razum koji upravlja našim srcima imao je dominantnu ulogu u ovoj nepravednoj borbi u koju smo ponovo ušli potpuno razoružani, goli i bosi, medijski obespravljeni, ekonomski uništeni. U ovoj atmosferi stvorenog straha, u atmosferi depresije u atmosferi neizvjesnosti kako ćemo preživjeti sljedeći dan, ponovo je do izražaja došlo poslovično hrvatsko strpljenje .

>>Zbog čega Porfirije nije promicatelj mržnje, nego je to novinar Marko Jurič

“Šutnja je zlato”, politička taktika, dobro osmišljena, dobro razrađena, pokazala se u punom svijetlu kao najučinkovitije oružje protiv političkih protivnika i protiv njihovih mainstream medija. Kako bi mogao poraziti neprijatelja moraš ga prvo dobro upoznati, a još je važnije predvidjeti unaprijed svaki njegov sljedeći korak. Neprijateljske medije možeš poraziti jedino taktikom poteza iznenađenja, taktikom koja će preduhitriti sve njihove pomno isplanirane spinove. Ako nemaš medije pomoću kojih možeš komunicirati svoje ideje i političke poteze, onda ti ne prostaje ništa drugo nego od neprijateljskih medija sakriti svaki svoj korak, sakriti strategiju, sakriti imena onih koji će provoditi tu zamišljenu strategiju.

Upravo to, tu taktiku “sillentio stampa”, u zadnjoj fazi ove neravnopravne političke utakmice u punom svjetlu demonstrirali su Karamarko Petrov, ne odajući medijima ni jedno ime ni jednog ministra sve do zadnjeg trena. Natjerali su medije na gatanje, na nagađanja, a svi medijski “fajlovi” sa spremnim pogromom i lovom na ljude ostali su u arhivima crvenih brigade.

Na temelju pogroma dr.sc.Zlatka Hasanbegovića, za kojega su mediji doznali dan prije dana “D”, možemo vidjeti kakvim spinovima bi svjedočili u ovim odnarođenim medijima da se nismo držali taktike “šutnja je zlato”. Na naslovnicama stranica medijskih “crvenih brigade” osvanulo bi barem pet imena budućih ministara s najintimnijim podatcima iz njihovih života, sa svim pikanterijama pravim ili lažnim, a sve s jednim ciljem; rušiti ovu vladu prije nego što uopće dođe pred sabor na izglasavanje, jer nakon izglasavanja bit će prekasno.

>>Karakter i uzroci HRT-ove kampanje protiv Zlatka Hasanbegovića

Mirjana Rakić, šefica agencije za elektroničke medije, suhonjava, lukava, perfidna, projugoslavenska, antihrvatska Radmanova i lijeva i desna ruka ugasila je Z1 na tri dana zbog navodnog rasističkog ispada Marka Jurića. Marko Jurić se ispričao, ako je svojim satiričnim ispadom bilo koga uvrijedio, etički je osuđen od strane HND-a, a mrziteljski zgažen od svih nenarodnih NVO udruga koji se debljaju na račun poreznih obveznika u Hrvatskoj. Na primjeru Marka Jurića razvidna je sva snaga imoć te mentalnokomunističke medijske bande, na njegovom primjeru vidljivo je koliko smo zapravo inferiorni, jer nemamo se čime braniti. Nemamo medije!

Velimir Bujanac i Marko Thompson pozivaju hrvatske građane na prosvjed solidarnosti Marku Juriču, a Mirjana Rakić trlja ruke i baš željno čeka masovne prosvjede za zaštitu Marka Jurića, za zaštitu medijskih sloboda. Jedva čeka prosvjede koje će Rakićka i Radman, u dobro osmišljenoj medijskoj akciji “region”, pretvoriti u navodni ustaški dernek u antisrpsko rasističko divljanje.

Ubačeni provokatori su spremni, crtači svastike samo će ponoviti poljudski rad, a stranim veleposlanicima će biti servirana priča o nacističkoj Hrvatskoj, o proustaškoj Vladi, o protusrpskoj rasističkoj Vladi koja stoji iza tih možebitnih prosvjeda. Mirjana Rakić, mozak ovakvih perfidnih operacija nije prekinula emitiranje Z1 ni iz jednog drugog razloga, već upravo zbog ovoga, želeći izazvati demonstracije, nerede i lavinu medijskog trolanja.

>>Zadnji trzaji odlazećih boljševika i dolazak domoljuba

Ja jesam za prosvjede, bit ću na njima, podržavam Bujanca i Marka Jurića od srca, ali moraju imati na umu u kakvom medijskom okruženju i medijskom odnosu snaga živimo i moraju znati da je ovo Rakićkina smišljena provokacija. Pamet u glavu!

Nije ni malo slučajno da je zabrana za Z1 došla u tajmingu izglasavanja povjerenja novoj Vladi, nije slučajno da je u istom košu Hasanbegović, Crnoja, Karamarko i ostali navodni ustaški elementi u Hrvatskoj! Sve je to dobro osmišljena taktika odnarođenih koji “24 sata” dnevno promišljaju kako naštetiti Hrvatskoj, a uz put su jako dobro plaćeni da ne bi bez veze dobili žulj na mozgu.

Ovakvu medijsku zabranu, diskreditaciju, cenzuru nismo vidjeli ni za vrijeme najžešćeg Domovinskog rata, a žuti vragovi iz žutih novinarskih pera nesmetano su napadali i samog Tuđmana za kojega su tvrdili da je apsolutista. Ni Tuđman nije mogao ugasiti radio 101, a Rakićka potezom pera ugasi Z1, jedinu slobodnu TV kuću u Hrvatskoj.

>>Višnja Starešina: Pokušaji likvidacije Zlatka Hasanbegovića

Protivnika moraš upoznati, a ovaj primjer govori o kakvoj se moći medijskih protivnika radi! Iz toga trebamo izvući poučne zaključke.

“Šutnja je zlato”, ne dati neprijatelju oružje u ruke, ne dati im da od nas ponovo stvaraju ustaše koji su im potrebni kako bi dokazali da i ova Vlada vodi i vodit će ustašku politiku. Ako hrvatski narod nije prosvjedovao usljed siromaštva, gladi, zbog nezaposlenih, blokiranih, zbog radnika bez plača, bez ikakvih prava dok je na vlasti bio Milanović, onda trebaju dobro razmisliti hoće li prosvjedovati i kako će prosvjedovati danas, imajući na umu da imamo VLADU, imajući na umu kako se radi o klasičnoj srpskoj sačekuši u kojoj bi kmeri trebali “uloviti” pedesetak ustaša koji su preživjeli Hudu jamu, Jazovku ili Tezno.

Razumom, glasnom šutnjom, kontroliranim istupima i upornim učinkovitim koracima, korak po korak , baš kako su to u zadnje vrijeme demonstrirali Karamarko i Petrov, kako je to demonstrirao Orešković u Saboru, a onda ih zadnjom rečenicom sve pokopao, možemo sigurnije i bezbolnije doći do proračuna Republike Hrvatske.

>>Rusko ministarstvo vanjskih poslova optužilo Hrvatsku za “konvertiranje 30 tisuća Srba na katoličanstvo”

Donošenje proračuna, sljedeća je neuralgična točka preko koje će biti pokušaj rušenja ove Vlade, a svi ovi balvani, uključujući i zabranu Z1 TV bit će stvaranje klime za još jedan očajnički pokušaj crvenih kmera, pokušaj povratka na vlast.

Korak po korak moramo osvajati medijski prostor, ojačati naše nezavisne portale, ojačati Z1 TV, polako ali sigurno rušiti Radmana i njegovu TV šupu, ojačati desni nevladin sektor i staviti ga u normalnu materijalnu poziciju. Pametnim kadrovskim rješenjima može se polako raditi lustracija bez zakona o lustraciji, lustracija bez lova na vještice, jer upravo lov na vještice Rakićka i bratija jedva čekaju kako bi nas dočekali na nož. Lustracija odmah u svim sektorima, a zakon o lustraciji kada se steknu uvjeti, kada hrvatska vlast potpuno učvrsti svoj položaj na obadva brda.

Veliko je danas srce Hrvatsko, ali razum mora biti još veči!

 

Kazimir Mikašek-Kazo bpz.ba