Tjedni komentar……E baš napraviš ono što sebi zabraniš.

0
374
Čudni su putevi Gospodnji i stvarno je čudna ISTINA.
Hvala Bogu pa nisam novinar. Danas nije cilj istina, a kakav je cilj novinarstva još nitko ne obznani, istina je davno izgubila poziciju cilja.
Kažu u politici je sve dozvoljeno i politika je umijeće mogućeg. A istina nikog ne zanima, nebitna je,  dosadna i spora, svi traže laž, da grade svoje iluzije, ega, idile i sapunice.
Eto u ponedjeljak se obznani vijest kako dosadašnji načelnici Posušja, Tomislavgrada i Livna nisu kandidati na lokalnim izborima 2020
Branko Bago, Ivan Vukadin i Joško Čelan.
Šta reći???
Najbolji, najstručniji, najpošteniji, ali nisu kandidati????
Kako objasniti, kao kad moram objašnjavat da je unuka pokojne Šimuše, (koja je umrla prije 80 godina) čija je ćer udata u Grljeviće, pa odselila u Pleternicu.
E sad ti isto objasni kako to baš svi kandidati brdskoplaninske zajednice, kao da je netko dao nalog da se odmetnu u uskoke i hajduke ili ne, možda je kasno.
Sedamdesetih godina u Gornjoj Britvici Šetulja i Bagara razgovaraju kako da se odmetnu u jajduke, pa Bagara pita Setulju ” koji je uvjet” a šetulja odgovara “moraš se nakostrušit”
Danas se kaže “pomrsili se živci”  (diže se kosa na glavi, a ne ono što treba)
Eto, mijenja se istina, pomrsili se konci, tko je prije smio i pomislit da dirne kandidate BPZa. E sad je pitanje šta će se dignut kao reakcija, jesu li se pomrsili živci.
Pročitah da se Miro Kraljević kandidirao, e pa čestitke Miri, zasližio je to, njegova prva kandidatura za GRADOnačelnika, a dosad je bila kandidatura NAČELNIKA i svaki put je ispoštivao volju Širokobriježana.
Uskoci o ajduci neka je i vama sretno i blagoslovljeno, sve za dobrobit hrvatskog naroda i naraštaja.
Mladen Ljubić-Vajta@