Tomislav Karamarko odstupa s mjesta prvog potpredsjednika Vlade

0
265

Neovisno o odluci Povjerenstva za sukob interesa – Tomislav Karamarko u srijedu bi trebao podnijeti ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade, potvrđeno je HRT-u iz vodstva HDZ-a.

U HDZ-u se nadaju kako bi ovaj potez njihovog predsjednika mogao pomoći stranci u prikupljanju 76 ruku – potrebnih za sastavljanje nove Vlade.

S HRT-a su pokušali dobiti reakciju iz Mosta na ovakvu moguću odluku Tomilsava Karamarka – no Mostovci su poručili kako do daljnjeg ne žele izlaziti u javnost vezano za ovu političku krizu.

>>Suodlučuje li Beograd o izgledu buduće hrvatske Vlade?

Tu odluku, sudeći prema pisanju medija, nagovjestio je i sam Tomislav Karamarko još jučer na sjednici Predsjedništva HDZ-a. Karamarko je odluku priopćio i partnerima iz Domoljubne koalicije s kojima je danas u središnjici HDZ-a održan sastanak.

Prije jučerašnje sjednice Predsjedništa HDZ-a, Karamarko je u razgovoru s novinarima najavio mogući obrat i smanjenje tenzija.

-Pred nama su još i neke odluke. Mogući su svakakvi obrati. Današnja politička scena je u Hrvatskoj neću reći nepredvidiva, znamo otprilike nekoliko pravaca… nastojat ćemo da što brže riješimo probleme i da smanjimo ove tenzije. Nisu dobre jer utječu na raspoloženje građana i na opće stanje – rekao je tom prigodom Karamarko.

>>Karamarko: Pred nama su neke odluke, mogući su svakakvi obrati

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u srijedu će na javnoj sjednici odlučiti je li Tomislav Karamarko povrijedio načela djelovanja i bio u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa svoje supruge i svoga prijatelja, savjetnika mađarske naftne tvrtke MOL, Josipa Petrovića. I druga točka dnevnoga reda sjednice Povjerenstva odnosi se na Karamarka – odlučivat će hoće li ponovno pokrenuti postupak vezan uz Karamarkove poslovne udjele u tvrtki Soboli.

 

M.M. bpz.ba