Toni Katić donio Širokom polufinalnu pobjedu

0
620

U prvoj polufinalnoj utakmici košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine Široki je slavio protiv Sparsa na Pecari sa 76:75 i poveo 1:0 u finalu. Sljedeća utakmica igra se u Sarajevu, a u finale će proći momčad koja dođe do dvije pobjede.

Dramatična utakmica na Pecari odlučena je tri sekunde prije kraja kada je playmaker domaćih Toni Katić kod rezultata 75:73 za Sparse pogodio polaganje i izborio prekršaj za dodatno bacanje, koje je pretvorio u pobjedu.

Široki je stalno vodio, no Sparsi se nikako nisu dali slomiti i nešto više od dvije minute prije kraja poveli su sa 69:68 poenima sa slobodnih bacanja Alekseja Nikolića. Široki je nakon toga izveo šest uzastopnih slobodnih bacanja i pogodio samo jedno, pa se u zadnje dvije minute ušlo sa 69:69.

Nakon promašaja s obje strane slovenski reprezentativac Nikolić pogodio je tricu (69:72) minutu prije kraja. Josip Bilinovac je smanjio (71:72), a Stefan Glogovac je nakon skoka u napadu pogodio za tri razlike (71:74).

Corey Remekun je nakon toga stao na liniju bacanja, pogodio oba (73:74), a Adi Zahiragić samo jedno (73:75) 14 sekundi do kraja.

Loptu uzima Toni Katić koji pogađa polaganje uz prekršaj Glogovca, te stavlja dodatno slobodno bacanje za 76:75 i oduševljenje u dvorani. Gosti za te tri sekunde nisu izveli dobro svoj napad i Široki je slavio startnu pobjedu. bpz.ba