TRI ŽRTVE IZ ISTE OBITELJI! Nakon majke i oca od korone umro i sin

0
225

Treći smrtni slučaj u jednoj obitelji od posljedica koronavirusa zabilježen je u Banjoj Luci, potvrdile su danas vlasti u tome gradu koji je najteže zahvaćen epidemijom u BiH. Sin je imao 51 godinu.


“Muškarcu (51), koji je sinoć preminuo od koronavirusa u Banjoj Luci, u protekla dva tjedna su od posljedica istog virusa preminuli i majka i otac”, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Igor Radojičić.

Taj tužni primjer najbolje pokazuje koliko je opasan virus covid-19, kazao je Radojičić i pozvao građane da budu oprezni te da izbjegavaju okupljanja kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze i novih smrtnih slučajeva.

“Svaki put kada pomislite da idete na neko okupljanje, zaboravite na sve mjere i preporuke, pomislite i na to da netko može oboljeti, pa i preminuti”, upozorio je Radojičić.

Na području Banje Luke koronavirusom je zaraženo više od 250 osoba, a 1646 je u kućnoj izolaciji. Taj broj znatno je manji nego prethodnih dana kada je u izolaciji bilo 3000 osoba.

“To su ohrabrujući podaci i u Banjoj Luci su se susrele krivulje broja oporavljenih i bolesnih”, rekao je banjolučki gradonačelnik.

Naveo je da je u tom gradu u prosjeku manje od deset oboljelih dnevno od koronavirusa, što je također povoljnije u odnosu na ranije razdoblje.

“To je razlog za blagi optimizam, ali nema opuštanja”, dodao je Radojičić. Nakon banjolučke regije najpogođenije područje koronavirusom je Hercegovina. U BiH je do danas ukupno registrirano 1155 zaraženih osoba i 44 smrtna slučaja.

Hina/Foto: Foto: Aleksandar Čavić