U Zagrebu održan sastanak predsjedatelja Doma naroda PS BiH Čovića i predsjednika Vlade RH Plenkovića: snažno nastaviti napredovanje BiH prema Europskoj unij

0
95

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je u Zagrebu održao radni sastanak s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, gdje je razgovarano o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji, daljnjem ojačavanju bilateralnih odnosa, kao i prioritetima djelovanja na europskom putu BiH.

Predsjedatelj Doma naroda dr. Čović ovom je prilikom govorio o aktualnoj političkoj situaciji te kontinuiranim naporima koji se ulažu kako bi se unutarnji politički dijalog, kako u Federaciji Bosne i Hercegovine tako i na razini BiH, stabilizirao i osnažio provođenje reformskih procesa na europskom putu i putu prema općem socio-ekonomskom napretku društva.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Plenković naglasio je nastavak snažne podrške Vlade Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini na njezinom europskom putu, naglašavajući pritom kako se nastavlja rad na ostvarivanju pune ravnopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda.

Dužnosnici su na koncu sastanka izrazili uzajamno zadovoljstvo snažnim bilateralnim odnosima, ističući kako je od iznimne važnosti nastaviti s intenzivnim političkim dijalogom i suradnjom na svim ključnim područjima kako za Bosnu i Hercegovinu tako i za Republiku Hrvatsku.

Ured predsjedatelja Doma naroda PSBiH dr. Dragana Čovića