HMS DOZNAJE: U četvrtak u Mostaru sjednica Vijeća ministara, prvi put u povijesti

0
59

Sljedeća sjednica Vijeća ministara trebala bi se održati u četvrtak u Mostaru , što će biti prvi put u povijesti da se zasjedanje izvršne vlasti BiH održi u ovom gradu.

Kako saznaje Hrvatski Medijski Servis predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto već je prošlog tjedna uputila poziv ministrima, u kojem je naznačeno da će se sjednica održati u četvrtak, 4. srpnja u 12 sati u zgradi institucija BiH u Mostaru.

Na dnevnom redu, kako je potvrđeno HMS-u, trebao bi se naći i Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza za 2024. godinu, o čemu je postignuta suglasnost na današnjem sastanku predstavnika stranaka koji čine vladajuću koaliciju na razini BiH.

Ukoliko tekst nacrta zakona o proračunu bude prihvaćen on će biti upućen Predsjedništvu BiH, koji je službeni predlagač Proračuna, koji ga na odobrenje treba dostaviti Parlamentu BiH. Tek kada prijedlog Zakona o proračunu bude izglasan u oba doma Parlamentarne skupštine BiH moći će stupiti na snagu.

Podsjetimo, usvajanje Proračuna, uz ranije usvojene reformske zakone, jedan je od ključnih, preostalih, uvjeta kako bi EU odobrila Bosni i Hercegovini 969 milijuna eura iz Plana rasta za Zapadni Balkan./M.Š/HMS/