Utemeljena Udruga veterana postrojbi Vojne policije HVO-a Domovinskog rata

0
262

Na prijedlog Inicijativnog odbora, više od dvjesto bivših branitelja, pripadnika postrojbi Vojne policije HVO-a iz Domovinskog rata, nazočilo je Skupštini na kojoj je utemeljena Udruga veterana Vojne policije HVO-a Domovinskog rata Hercegovina-Mostar.

“Definirane su smjernice i djelatnosti Udruge, koje za cilj imaju promicanje vrijednosti Domovinskog rata, zaštitu prava bivših pripadnika postrojbi Vojne policije, dostojanstveno obilježavanje i sjećanje na žrtve stradanja, ranjene, poginule i nestale, ali i na pobjede, uspjehe i herojska djela pripadnika Vojne policije, te očuvanje tradicije i identiteta”, priopćeno je iz te udruge.

Na Skupštini je izabrano Predsjedništvo Udruge, Nadzorni odbor i Sud časti, dok je za predsjednika Udruge izabran Miljenko Raič.

-Želim da ova udruga bude vaš drugi dom, mjesto tople riječi i radosnih susreta, putokaz ostvarenju prava koje zaslužujete, ali i mjesto sjećanja i ponosa na naše vrijeme provedeno u postrojbama Vojne policije – kazao je Raič nakon što je izabran za predsjednika Udruge.

Rad Skupštine su svojom nazočnošću podržali i uveličali predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, predstavnici udruga Vojne policije Središnja Bosna, Posavina, Herceg-bosanske županije i zajednica udruga postrojbi Vojne policije Hrvatske vojske iz Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.