ZHŽ završila s isplatom poljoprivrednih poticaja

0
656

Ministarstvo financija ZHŽ-a završilo je isplatu poljoprivrednih poticaja za prošlu godinu. Nakon što su prošlog mjeseca iz proračuna ZHŽ-a isplaćeni poticaji za animalnu i biljnu proizvodnju, jučer su sredstva isplaćena i za poticaje za pčelarsku i peradarsku proizvodnju.

Kao što je to ministar financija Toni Kraljević i najavio, nova Vlada ZHŽ-a već u prvim mjesecima svoga rada poredala je nešto drugačije prioritete kada je riječ o isplatama iz proračuna. Sukladno tomu, ovih dana isplaćena je i još jedna rodiljska naknada kao i naknada korisnicima stalne socijalne pomoći. Tako je iz proračuna ZHŽ-a u samo četiri mjeseca ove godine isplaćeno ukupno šest rodiljskih naknada.

“Ovih dana smo uplatili rodiljsku naknadu i naknade korisnicima stalne socijalne skrbi za listopad 2014. Cilj nam je u što kraćem roku izmiriti što više dugovanja prema socijalnim kategorijama stanovništva kako bi se u konačnici isplate vršile redovito mjesec za mjesecom”, kaže ministar Kraljević za Večerenji list.

Dodaje kako je jedan dio zaostataka jučer uplaćen i za naknade za tuđu pomoć i njegu, kao i za studente deficitarnih zanimanja iz ove županije, dok isplate za civilne žrtve rata idu redovito. Još je jednom ponovio kako su, zbog financijske situacije u državi u kojoj živimo, ovoj Vladi ZHŽ-a prioritet socijalne kategorije stanovništva, ali da će se truditi izmiriti obveze prema svima. “Kada je riječ o ostalim isplatama iz proračuna, ovisno o priljevu sredstava, svi će dobiti ono što im županija duguje”, zaključio je Kraljević.

Podsjetimo, nedavno je na sjednici Fiskalnog koordinacijskog tijela FBiH Kraljević iznio podatak kako je posljednjih devet godina ZHŽ-u uzurpirano gotovo 50 milijuna KM zbog Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, kao i višegodišnjeg prikazivanja manjeg broja stanovništva u četiri općine ove županije, te je pozvao na hitne izmijene spomenutog zakona kako bi se izbjeglo daljnje nanošenje nepravde ovoj županiji, te omogućilo njeno normalno funkcioniranje.bpz.ba