BiH trebaju moderne i racionalne Oružane snage

0
50

Krešić je naglasio kako je reforma obrane jedna od najboljih reformi u BiH i primjer kako BiH može i treba funkcionirati.

Kad je riječ o geopolitičkoj situaciji u zemljama regije i šire 2022.bila je izazovna godina, kaže u razgovoru RTV Herceg Bosne zamjenik ministra obrane BiH Mijo Krešić. -Uvažavanjem jedni drugih naše različitosti možemo iskoristiti kao prednost a BiH učiniti funkcionalnom, približiti je što je moguće više NATO -u i EU zašto nam kandidacijski status može biti dodatni poticaj istakao je Krešić. On je pritom naglasio i kako je reforma obrane jedna od najboljih reformi u BiH i primjer kako BiH može i treba funkcionirati. Oružane snage i Ministarstvo obrane funkcioniraju, podsjetio je, temeljem Zakona o službi u Oružanim snagama i Zakona o obrani koji su jasno i precizno definirali poziciju svakog od naroda unutar Oružanih snaga i to je ono što ovaj sustav čine stabilnim. Krešić je mišljenja kako Bosni i Hercegovini trebaju moderno opremljene i racionalne Oružane snage koje će biti spremne odgovoriti postavljenoj misiji. Misli da će se danas morati praviti dodatni zahvati, morati se više fokusirati na popravljanje statusa pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te vratiti Oružane snage u fokus zanimanja mladih ljudi koji trebaju biti dio oružanih snaga. Krešić je u kontekstu koraka dodao i kako će trebati učiniti napore ka modernizaciji Oružanih snaga.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/bih-trebaju-moderne-i-racionalne-oruzane-snage-1646393 – www.vecernji.ba

zhz