BILD: Kovač je htio Rebića, ali nije ga smio dovesti

0
683

Velika kriza u Bayernu s četiri utakmice bez pobjede i padom na šesto mjesto, označila je kraj medenog mjeseca njemačke javnosti i trenera Nike Kovača, koji je ljetos preuzeo klub. Ali, nakon što je Kovač primio prve udare medija, dobiva sve više njihovih simpatija

BILD: Kovač je htio Rebića, ali nije ga smio dovesti

.

Bild tako otkriva da je Kovač bio onemogućen u tome da napravi ono što je normalno kada novi trener preuzme klub, a to je da barem djelomično složi momčad po svojim željama. Odnosno da dovede par igrača, prenosi Index.

Kada je postao trener Bayerna, ključnim ljudima kluba, predsjedniku Uliju Hoenessu i izvršnom predsjedniku Karl-Heinzu Rummeniggeu rekao je da želi dva igrača. Hoffeinheimovog veznjaka Kevina Vogta (27) i Eintrachtovog ofenzivca Antu Rebića (25), ali dvojac glavešina dao mu je odbijenicu uz kratko obrazloženje: Nisu dovoljno dobri za Bayern.

Rebiću očito nije bila dovoljna vjerodajnica za prelazak u Bayern ne samo ono što je ljetos napravio igrajući za Hrvatsku na SP-u, nego i to što je “sam pobijedio Bayern” u finalu Kupa u svibnju. Eintracht, kojem je tada Niko Kovač bio zadnji put na klupi prije prelaska u Bayern, u finalu Pokala pobijedio je upravo Bayern 3:1, a Rebić je odigrao utakmicu života i postigao dva gola.

Bild ističe da je vodstvo Bayerna dvostruko pogriješilo kada Kovač nije dobio dozvolu za dovođenjem igrača koje je htio: “Rebić bi oživio Bayernova slomljena krila, a Vogt bi itekako bio od koristi u sredini, gdje je momčad ostala bez Vidala i Rudyja. Oni su prodani, a nitko nije doveden kao zamjena.”

Osim toga, dodaje isti izvor, Kovač je dobio momčad bitno oslabljenu na bokovima, jer “Bernat je prodan za siću od pet milijuna eura, a sjajno bi došao u situaciji kada je Kovač ostao bez ozlijeđenih Alabe i Rafinhe