Bobovac: Održan dvadeseti Molitveni dan za Domovinu

0
358

Dvadeseti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i XVIII. hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga upriličeno je danas, 23. listopada.

U Molitvenom pohodu na kraljevski grad Bobovac, koji se nalazi na području župe Kraljeva Sutjeska, sudjelovao je dopresjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, član Predsjedništva HDZ-a BiH i zamjenik ministra obrane BiH Mijo Krešić, predsjednica ZŽ HDZ BiH i izaslanica u Domu naroda PS BiH Marina Pendeš, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić i drugi dužnosnici sa svih razina vlasti.

Misno slavlje na Bobovcu predslavio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, a propovijedao je nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini mons. dr.Tomo Vukšić.

Uvodeći u misno slavlje kardinal Puljić pozvao je na izgradnju mira koji se temelji na pravdi i jednakopravnosti te istaknuo: “Molimo danas za ovu Domovinu, gdje smo kod kuće, da bude prožeta mirom, slogom i zauzetošću”.

Na početku propovijedi nadbiskup Vukšić kazao je kako su molitveni pohod za domovinu na Bobovac vjernici Sarajevske nadbiskupije započeli prije dva desetljeća, a dvije godine nakon toga pridružili su im se katolici pripadnici Oružanih snaga i snaga reda. Propovjednik je pritom naglasio kako smo ove godine okupljeni i ujedinjeni tom plemenitom nakanom na dvadesetom molitvenom pohodu Nadbiskupije, odnosno na osamnaestoj molitvi katolika koji služe u Oružanim i redarstvenim snagama i nadležnim ministarstvima i upravama, te podsjetio kako su se, kroz proteklo vrijeme ovim dvjema grupama vjernika pridružili mnogi drugi pojedinci, branitelji, organizirana društva, povijesne udruge, predstavnici vojnih dušobrižništava iz Republike Hrvatske i Slovenije, diplomatski i vojni predstavnici u BiH, a svoj doprinos dali su i pridruživali se u molitvi također predstavnici lokalne vlasti, svećenici, redovnice, bogoslovi, sjemeništarci, pjevački zborovi i brojni ostali dobronamjerni ljudi.