Brkić: Plenković je jedan od najizglednijih, ali ima još kandidata koji prikupljaju potpise

0
391

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u četvrtak da, osim Andrea Plenkovića, još neki kandidati prikupljaju potpise za kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

-Plenković je jedan od najizglednijih kandidata, ali ima još nekih kandidata koji prikupljaju potpise, pa ćemo vidjeti hoće li biti jedan ili više kandidata za predsjednika HDZ-a – rekao je Brkić novinarima u Splitu u stanci konferencije Europske pučke stranke “Geopolitika-Europske integracije, izazovi i prigode.”

>>Milijan Brkić: Naša zadaća je pružiti bolji život građanima

Odgovarajući na novinarsko pitanje bi li bilo dobro da se i Zlatko Hasanbegović kandidira za predsjednika HDZ-a, Brkić je rekao da je više kandidata za razvoj demokracije svakako dobro.

-Za razvoj demokracije dobro je da bude što više kandidata, a o imenima i prezimenima ne bih htio govoriti – tajnovito je rekao Brkić.

Također je istaknuo da su počeli razgovori HDZ-a s aktualnim partnerima u Domoljubnoj koaliciji. Na novinski upit ‘hoće li HDZ uspjeti zadržati HSS kao koalicijskog partnera, s obzirom na lijevo krilo HSS-a’, Brkić je rekao da HDZ “nikoga ne drži na silu.”

>>Plenković: Hasanbegović je jedan od ljudi koji na parlamentarnim izborima može privući velik broj birača

Istodobno, glasnogovornik Plenkovićevog stožera Davor Stier izvijestio je da je do sada ‘debelo premašena brojka’ od 5.000 prikupljenih potpisa” potrebnih za Plenkovićevu kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

 

M.M. bpz.ba