ČOVIĆ: Dogovorom o izbornom zakonu pokazat ćemo da smo sposobni rješavati probleme

0
457

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao je danas predavanje polaznicima V. generacije Političke akademije HDZ BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Zimska škola Političke akademije HDZ BiH održava se u Hotelu „Adria Ski“ na Kupresu od 31. siječnja – 2. veljače 2016 godine. Čović je održao predavanje: ”BiH na putu prema europskim integracijama s osvrtom na aktualnu političku situaciju”covic-akademija-e1454264403927-595x340

„Situacija u BiH je od Daytona do danas uvijek bila u manjoj ili većoj mjeri zamršena ali vlast sve više preuzimaju odgovornost. Bolje i odgovornije radimo na integraciji BiH u EU i što je najvažnije konačno sami sebe motiviramo i postavljamo zadatke. Svaka promjena povlači reakciju, kazao je Čović.

Govoreći s pozicije predsjedatelja Predsjedništva BiH naglasio je da je Predsjedništvo djelovalo jedinstveno, gradeći konsenzus i izbjegavajući preglasavanje.

-Svaki unutarnji dogovor je uspjeh za sve nas u BiH. Veliki iskorak BiH na njenom putu u EU je učinjen. Predaja zahtjeva za članstvo u EU 15. veljače u Bruxellesu zasigurno je jedna od povijesno važnih datuma u novijoj povijesti BiH, kazao je Čović.

Izrazio je uvjerenje da će kroz politički dogovor o izmjenama Izbornog zakona Europi vrlo skoro poslati još jednu snažnu poruku, a to je “da smo sposobni samostalno rješavati probleme i da BiH može funkcionirati kao ozbiljna država koja zavređuje mjesto u velikoj EU obitelji“,

Sudionike i goste Političke akademije HDZ-a BiH pozdravili su Lidija Bradara, ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH,  Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta RH i mr.sc. Aleksandra Markić Boban, ravnateljica zagrebačkog ureda njemačke Zaklade Hanns Seidel.

Na početku održavanja Zimske škole održano je i predavanje za dužnosnike HDZ-a BiH i njihove voditelje ureda pod nazivom ”Osnove protokola”.

Predavanje je održala Milada Privora, predavačica na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld i bivša šefica protokola u Uredu Predsjednika RH bpz.ba