DODIK: Oni koji su sad u Vijeću ministara nisu predstavnici RS-a

0
448

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je izjavio danas da ta stranka niti je vodila razgovore niti je imala namjeru razgovarati o sudjelovanju u Vijeću ministara BiH.

On je naveo da je Glavni odbor SNSD-a konstatirao da stanje u BiH ”nastavlja biti loše i da oni koji su sada u Vijeću ministara BiH nisu predstavnici RS-a, već svojih stranaka”.

Dodik je u izjavi novinarima u Laktašima, nakon sjednice Glavnog odbora Stranke, rekao da je SNSD podržao i odluku Narodne skupštine o provođenju referenduma u RS-u o pravosuđu BiH.

Glavni odbor SNSD-a je, kazao je, podržao rad Vlade RS-a i konstatirao da nema potrebe za nikakvim rekonstrukcijama izvršne entitetske vlasti.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SNSD-a izabrani su potpredsjednici Stranke: Nikola Špirić, Radovan Višković, Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović i Marko Vidaković, dok je generalni tajnik Luka Petrović.

Izabrano je i Predsjedništvo SNSD-a, koje čini 35 članova, među kojima je i Igor Radojč

Dodik je dodao i da je Glavni odbor SNSD-a pokazao potpuno jedinstvo u donošenju odluka i konstituiranju organa stranke.

Kazao je da u SNSD-u “nema trzavica”, a da se poštuje pravo svakoga da ima svoje mišljenje, ali SNSD ostaje jedinstven. bpz.ba