Fantastični Luka Modrić osvojio je SVE! Večeras je dobio i Zlatnu loptu!

0
681

Luka Modrić dobitnik je Zlatne lopte France Footballa za najboljeg nogometaša 2018. godinje. Kompletirao je tako četiri najprestižnije nagrade za najboljeg u istoj godini. Ranije je ponio epitet najboljeg u izboru FIFA-e, UEFA-e, kao i nagradu za najboljeg igrača na SP-u u Rusiji.

Luka Modrić  je najbolji nogometaš svijeta i u izboru France Footballa, francuskog časopisa koji dodjeljuje najprestižniju individualnu nagradu u nogometu.

Modrić je prekinuo desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koji je u ovom izboru završio odmah iza kapetana hrvatske reprezentacije.

Baš kao što je bio slučaj i na dodjeli FIFA-ine nagrade The Best, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi nisu se pojavili na dodjeli najprestižnije individualne nagrade, Zlatne lopte.

Messi i Ronaldo podijelili su međusobno posljednjih deset Zlatnih lopti, po pet svakome, no nisu se udostojali pojaviti na večerašnjoj ceremoniji.

Nakon što je primio prestižnu nagradu, kapetan Hrvatske održao je govor.

”Počašćen sam. Ovo je više od dječačkog sna. Ovo je nagrada svim mojim suigračima, svim mojim trenerima. Izborniku Daliću, Realu. Kao dječak, želio sam igrati u velikom klubu, a sad sam osvojio Zlatnu loptu. Ovo je nestvarno. Hvala mojoj obitelji što je uz mene.”

”Nevjerojatan osjećaj. Ne samo zbog Lea i Cristiana nego zbog svih drugih sjajnih igrača, Mbappea, Griezmanna, koji su bili u konkurenciji. To je dokaz da je ova godina bila neponovljiva. Velika je čast biti tu. I dalje se ne mogu priviknuti da sam dio nogometne povijesti. Da sam u takvom društvu. Cijela moja karijera je bila obilježena mukotrpnim radom i vjerom u sebe. Najbolje stvari nikad ne dolaze lagano. U mojoj karijeri ništa nije došlo lagano. Treba čekati priliku, ona će doći, a tada morate biti spremni.”

”Uloga koju imam u Realu je uloga u kojoj se najbolje osjećam. Tu najviše mogu ponuditi i utjecati na igru svoje momčadi. Harry Redknapp me u Tottenhamu vratio u pozadinu. Zahvalan sam mu.”

Pošalji ovaj članak prijateljima: