Mostarac Emil Markić bori se za upražnjeni WBO pojas

0
616

Mostarski profesionalni boksač koji nastupa pod zastavom hrvatskog naroda Emil Markić (28-2-0) će 8. prosinca 2018. godine u njemačkom gradu Hamelnu u organizaciji “Kety Boxpromotion” i “M. H. (Marco Huck) Boxingprotion” napasti upražnjeni WBO europski pojas. Visoki pokrovitelj Markiću je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Mostarac Emil Markić bori se za upražnjeni WBO pojas

Markićev protivnik u poluteškoj kategoriji bit će renomirani domaći boksač Kavin Gebhard, koji je u 19 profesionalnih borbi ubilježio 18 pobjeda (18-1-0), piše Večernji list BiH.

Markić ima profesionalni skor od dvadeset osam pobjeda i dva poraza te je u ovom dvoboju nedvojbeno favorit. Markić se za svoj trideset i prvi profesionalni meč vrijedno priprema u boksačkom klubu “Mostar” i ističe da je spreman i motiviran za ovaj jako bitan nastup.

– Uvijek sam u dvorani, žestoko treniram jer nikad ne znam kad se može ukazati prilika za meč. Ono što sigurno mogu obećati je to da ću, kao uostalom, i uvijek do sada, dati sve od sebe – rekao je Emil Markić uoči nastupa.

Mostarac Emil Markić je trenutačno 33. boksač svijeta prema uglednom BoxRecu u svojoj, poluteškoj kategoriji.

Ujedno je i najbolje rangirani hrvatski boksač u toj diviziji. Uz predsjednika Dragana Čovića, svoju snažnu potporu su dali federalna ministrica financija Jelka Miličević i gradonačelnik Ljubo Bešlić. Na istoj priredbi uz Markića u ringu će se naći Crnogorac Predrag Radošević (32-2) koji će, također, ovom prilikom napasti titulu prvaka Europe po WBO verziji u srednjoj kategoriji. /