GV HNS izradit će plan obilježavanja značajnih datuma iz bliže povijesti bh Hrvata

0
255

Odjel za socijalna pitanja, branitelje i koordinaciju civilnog nevladinog sektora  Glavnoga vijeća Hrvatskoga narodnoga sabora organizirao je danas u Mostaru  radno konzultativni sastanak s predsjednicima udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.

Na sastanku su sudjelovali i predsjednik Glavnoga vijeća HNS-a dr. Božo Ljubić, predsjednik Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Vladimir Šoljić i  ravnatelj Dokumentacijskoga centra Željko Raguž.

Glavna tema sastanka, kako javlja Hrvatski Medijski Servis, bila je definiranje cjelovitoga i  sustavnoga prijedloga obilježavanja značajnih datuma i događaja u bližoj povijesti hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, posebno iz vremena Domovinskoga rata.

U izradi ovoga dokumenta bit će uključeni i drugi odjeli Glavnoga vijeća: Odjel za II Svjetski i Domovinski rat, Odjel za znanost i obrazovanje i Odjel za kulturu, medije, sport i informiranje.

Na inicijativnu Organizacijskoga odbora za obilježavanja  Dana oslobađanja Jajca 13. rujna, zaključeno je da  Odjel za branitelje pruži pomoć u organizaciji ove manifestacije bpz.ba