Izbornik Zlatko Dalić napadača Vatrenih potjerao kući

0
643

Dva dana nakon velike pobjede protiv Nigerije 2:0 u 1. kolu skupine D Svjetskog prvenstva, atmosferu u hrvatskoj reprezentaciji narušio je Nikola Kalinić. Za njega je Svjetsko prvenstvo završeno.


Kako pišu SN, Dalić je tijekom susreta s Nigerijom želio Mandžukića zamijeniti Kalinićem, ali mu je ovaj rekao da ne može igrati jer ga bole leđa. Umjesto njega u igru je u 86. minuti ušao nezagrijani Pjaca. Kalinić je navodno nezadovoljan statusom u reprezentaciji, klupa mu nije sjela baš najbolje i, prema informacijama iz Rusije, odbio je ući u igru.

“Sve ćete znati sutra”, rekao je Dalić kad su ga u nedjelju pitali je li istina da je Kalinić odbio ući u igru.

Službene potvrde još nema, no izbornik je Kalinića u ponedjeljak poslao kući i Hrvatska nastavlja SP s 22 igrača. Kalinića u nedjelju nije bilo na treningu, zajedno s Vrsaljkom i Kramarićem. Liječnik reprezentacije Boris Nemec rekao je da su Vrsaljko i Kramarić dobili udarce, a da Kalinić ima problema s leđima, ali da nitko nije ozbiljnije ozlijeđen.

“Nema potrebe za nekim posebnim pretragama. Znamo uzrok”, rekao je Nemec.

Kalinić je navodno i na prijateljskoj utakmici s Brazilom iz istog razloga odbio ući u igru. Dalić je sve mirno prihvaćao, ali je očito izgubio strpljenje.

“Ekipu čine 23 igrača i svatko za nju mora živjeti. U protivnom nema atmosfere. Ćorluka je nama bitan, a on je bez riječi prigovora prihvatio da bude pričuva”, rekao je Dalić na nedjeljnoj press konferenciji.

Kalinić (30) je za reprezentaciju debitirao u svibnju 2008. godine u prijateljskoj utakmici s Moldavijom, a za Hrvatsku je upisao 42 nastupa i 15 golova.

Mjesec dana kasnije igrao je na Euru u Austriji i Švicarskoj, a bio je dio reprezentacije i na Euru 2012., iako nije odigrao ni minute. Nije išao na Svjetsko prvenstvo u Brazil, ali je bio na popisu za Euro u Francuskoj gdje je s golom i asistencijom zablistao u pobjedi protiv Španjolske.