Krišto: Osjećam se kao pobjednica hrvatskog naroda u BiH

0
383

Želim zahvaliti hrvatskom narodu, a na poseban način Hrvatskom narodnom saboru što je pokazao svoju odgovornost kandidirajući jednog zajedničkog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva. Imamo uvjerljivu pobjedu.

Želim još jednom ukazati na ono što je važno, a to je da je hrvatski narod u ovom povijesnom trenutku također pokazao svoju odgovornost izlaskom na izbore, jer ovo je uistinu plebiscitarna pobjeda hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini – kazala je Krišto.

Naglasila je da se osjeća kao pobjednica hrvatskog naroda.

– Ne želimo se zamarati drugim brojkama, mi znamo da smo u ovu izbornu utrku ušli po istim izbornim pravilima i procedurama gdje bošnjački narod može izabrati, odnosno uzurpirati poziciju hrvatskog člana Predsjedništva, tako da ja mogu reći da se osjećam kao pobjednica hrvatskog naroda, a ako rezultati budu drugačiji najveći gubitnik može biti Bosna i Hercegovina – istaknula je.

Krišto je dodala kako su političke stranke s hrvatskim predznakom ostvarile bolji rezultat nego 2018. godine.

– Imam uvjerljivu pobjedu u svom Livnu, u svom Tomislavgradu, u cijeloj Hercegbosanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Hercegovačko-neretvanskoj županiji, da ne nabrajam dalje. Još uvijek nemamo službene rezultate, ali sve ono što sada u ovom trenutku imamo, kao što sam i ranije kazala, to je plebiscitarna pobjeda hrvatskog naroda za hrvatskog člana Predsjedništva BiH – kazala je Krišto.

Dodala je kako je njihova kampanja bila fer i primjerena ovom političkom trenutku u BiH.

– Naša kampanja bila je takva da smo na jedan način iskazali ono što su naši programski ciljevi, što je naš politički stav i koji su to problemski ciljevi, kako odgovoriti izazovima i vremenu u kojem se nalazimo. Drugim kandidatima nismo se bavili ni u vrijeme kampanje, a isto tako ne želim ni sada. Ja sam se kandidirala za hrvatskog člana Predsjedništva, a ne bih govorila o drugima koji su se kandidirali za neku drugu poziciju – kazala je Krišto.

Prema preliminarnim podacima Središnjeg izbornog povjerenstva s 54 posto obrađenih birališta, Borjana Krišto dobila je 117.147 ili 51,36 posto glasova, a Željko Komšić (Demokratska fronta) 110.928 ili 48,64 posto glasova.

Međutim, prema neslužbenim podacima koje objavljuju stranke, izvjesno je da će Komšić osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH./FENA/HMS/