Milanović: Shvatio sam da su ljudi poput Komšića prevaranti

0
414
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kastvu je komentirao izbore u BiH.

Hrvatska kao cjelina ne radi dovoljno. Mi smo trebali odavno iskoristiti instrumente koje nam kao članici NATO-a i Europske unije stoje na raspolaganju i vidjeti kako to druge članice rade, rekao je Milanović.

Komentirao je i navode da bi visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt mogao tražiti izmjene Izbornog zakona.

Čović glasovao u Mostaru: Očekujem uvjerljivu pobjedu

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović ispunio je u nedjelju ujutro svoju građansku dužnost glasavši na biralištu u Mostaru na Općim izborima 2022. godine. Tom prigodom pozvao je sve one koji, kako kaže, žele dobro BiH da masovno izađu na izbore diljem BiH, naše domovine. Ja sam svoju dužnost obavio, nadam se da … Nastavi čitatiČović glasovao u Mostaru: Očekujem uvjerljivu pobjedu

Ne možemo biti izloženi slučaju i nečijoj dobroj volji. Hrvatska to mora sama napraviti, a ne da ovisimo o milosti nekog činovnika kojeg je netko doveo i koji će navodno sutra nešto napraviti i o tome ovisi sudbina Hrvata u BiH u sljedeće četiri godine. To je neizdrživa situacija, rekao je Milanović, prenosi N1.

Hrvatskoj se ne dopušta da uđe u operaciju Altea. Za mene je to neodrživo i vidim da je hrvatska diplomacija, dakle Zrinjevac, prestao biti permanentna putnička agencija i počeo raditi nešto po tom pitanju. S nama razgovaraju kao s malom djecom. Mi smo država i tamo će se poštivati i naša volja, jer smo potpisnica Daytona. BiH je oslobođena i hrvatskim oružjem i hrvatskim životima. Nikakav NATO je nije oslobodio. Hrvatska politika i vanjska politika koja to ne uvažava i koja time ne upravlja je slaba i jadna, rekao je Milanović.

Nakon 20 godina pokušaja, pogreške, dobrih odnosa osobno i prijateljstva s političarima u BiH, poput Komšića, ja sam shvatio da su to prevaranti kojima se ne može vjerovati i da su tu jedino da se okoriste zbog toga što Hrvata ima malo i ako njihova prava ne budu štićena institucionalno, nema im spasa, dodao je Milanović.

Što god da bude, opet neće biti dobro za Hrvate, jer će biti čista sreća. Ako ne bude dobro, bit će još gore, rekao je o ishodu izbora u BiH za Hrvate.

Pozvao je Hrvate u BiH da izađu na izbore i glasaju za svoje predstavnike.