Molim kolege da s peticije za smjenu ministra kulture izbrišu moje ime’

0
592

”Uz dužno poštovanje kulturnih djelatnika, kolega molim iste one koji su me bez mog znanja i protiv moje volje stavili na popis za peticiju za smjenu ministra kulture- da sada izbrišu moje ime”, napisala je Ornela.

Poznata glumica Ornela Vištica na svom je Facebook profilu objavila je status u kojem je zamolila kulturne djelatnike, svoje kolege, koji su je, kako je rekla, bez njezina znanja i protiv njezine volje stavili na popis za peticiju za smjenu ministra kulture Zlatana Hasanbegovića, da izbrišu njezino ime.

Njezin status prenosimo u cijelosti:

”DEMANTI!!!

Rođena sam u gradu u kojem se spajaju ili ne spajaju svjetovi.
Kroz svojih 26 skromnih godina života ruku sam pružila ljudima različitih imena, prezimena, boje kože, očiju, pripadnosti ( etičke, vjerske) i različitih ideologija.
Postojalo je jedno pravilo: čista obraza pružiti ruku. Biti čovjek!
Uz dužno poštovanje kulturnih djelatnika, kolega molim iste one koji su me bez mog znanja i protiv moje volje stavili na popis za peticiju za smjenu ministra kulture-
da sada izbrišu moje ime!

Ne tražite od mene da idem na čovjeka, ne tražite od mene da idem protiv institucije, tradicije, trenutne vlasti ili bilo koje druge vlasti!
Ne tražite od mene da idem protiv države.
Ja to ne mogu i ne želim.
Stoga vi koji ste me potpisali, bez mog znanja i protiv moje volje uklonite me.
Čitajući Stanislavskoga dolazim do mišljenja da uistinu ne želim voljeti sebe u umjetnosti nego voljeti umjetnost koju nosim od rođenja u sebi.
Želim NA SCENI i ispred kamere – disati, govoriti, vikati, postati, biti i opstati!
Mislite o meni što hoćete, nazovite me kako hoćete
ali nazovite me čovjekom”, napisala je Ornela na Facebooku.

nelabpz.ba