Napretkov svečani božićni koncert u Dobrkovićima

0
256
Svečani božićni koncert širokobriješke podružnice HKD-a Napredak bit će održan u četvrtak, 29. prosinca, u 19:00 sati u crkvi svetog Nikole Tavelića u Dobrkovićima kod Širokoga Brijega.

Samo dan nakon svečanog obilježavanja 120. obljetnice svojega utemeljenja koncertom u franjevačkoj kapelici crkve svetih Petra i Pavla u Mostaru, HKD Napredak će udružiti snage Napretkovog mostarskog Trija Senso s trima dobrkovskim zborovimaKlapom Dobrkovići i Napretkovim klavirskom triom Scherzo.

Dobrkovići su neveliko selo, koje se s pravom diči vrijednim žiteljima, uspješnim poduzetnicima, glasovitim umjetnicima, nedavno obnovljenom crkvom, čak i vlastitom monografijom. Desetljećima se ovdje njeguje tradicija gangaškog, klapskog i zborskog pjevanja, stoga ne sumnjam da će svima znani božićni napjevi u maestralnoj izvedbi iskusnih izvođača biti pravom poslasticom i glazbenim doživljajem za pamćenje, poručuje predsjednica Napretkove širokobriješke podružnice dr. art. Marijana Pažin-Ivešić.

Nakon koncerta će organizator i mještani upriličiti prigodan tradicionalni božićni domjenak.

Svečani božićni koncert bit će održan pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega, Županije Zapadnohercegovačke i Federalnog ministarstva kulture i sporta.