NASTAVAK NESUGLASJA (otkad uhvati sebe u laži, nevjerujem viÅ¡e “nikome”

0
643

Podsjetimo, nakon višetjedne stanke, Vlada Federacije BiH danas je konačno trebala održati redovitu sjednicu. Sazivanje sjednice je nekoliko puta odgađano, a povod su bila inzistiranja na smjenama nadzornih i upravnih vijeća javnih ustanova i poduzeća u FBiH koje je imenovala bivša nezakonita Vlada Federacije. Kako doznajemo, upravo je ta sporna točka skinuta s dnevnog reda.

Ministri koji dolaze iz HDZ-a BiH, odnosno stranaka HNS-a, odlučili su da neće sudjelovati na sjednici čiji dnevni red nije plod dogovora, već pokušaj prevare jednog partnera u vlasti FBiH – izjavio je za Fenu predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Pojašnjavajući razloge zbog kojih niti jedan hrvatski ministar ne nazoči sjednici vlade koja je počela jutros u Sarajevu Čavara kaže kako je za HDZ BiH neprihvatljivo nepoštivanje partnerskih odnosa u Federaciji.

-Mi iz HDZ-a smo uvijek zagovarali stav da ako zajedno formiramo Vladu moramo zajedno i donositi odluke i snositi odgovornost za ono što radimo. Neprihvatljivo je da netko sam donosi odluke, a da svi snosimo odgovornost. Ma kakve posljedice bile mi na to ne možemo pristati. Oni koji žele da na takav način funkcionira Federacija nisu se nimalo odmaknuli od platforme vladanja protekle četiri godine, a znamo kakve su bile posljedice takvog odnosa i ponašanja prema predstavnicima hrvatskog naroda – kazao je Čavara, dodajući kako se nada da Vlada danas neće donositi bilo kakve odluke koje ranije nisu usuglašene. bpz.ba