Objavljeni “Soneti ljubavi” – nova stihozbirka fra Mladena Rozića

0
721
dav

Nakon zbirki Put u san, Dodir neba, Cijelov života, Put Riječi i Na putu za Gdje, ovih dana je u nakladi Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg objavljena nova, šesta stihozbirka bukovičkoga župnika fra Mladena Rozića Soneti ljubavi.

Prva promocija Soneta ljubavi bit će u Franjevačkome samostanu Hercegovačkog provincijalata u Zagrebu (u Dubravi), 26. svibnja u 19 sati.

Uz autora, promotori će biti: prof. dr. Božo Skoko, dr. Boris Bek i prof. dr. Veljko Đorđević, a program će voditi novinar Vlado Čutura.

Fra Mladenove pjesme sa svojim porukama trabaju zvučati, ječati, zvoniti, pozivati, poticati na temeljni sakon svemira, a to je ljubav. Bog, tvorac svemira i čovjeka, jest Ljubav. To je Božji temeljni zakon koji sve drži na okupu i redu. Pjesnik želi da se ta istina utka duboko u svijest čovječanstva. Naš je pjesnik zagledan u nebo da bi našao odgovore svome srcu, našem ljudskom srcu. Zagledanost u nebo, pogotovo zvjezdano nebo jedan je od najljepših pogleda iz kojega se roje brojna pitanja. Ta zagledanost u nebo prati nas putnike ovim svijetom od djetinjstva kada nam je prvi pogled u nebo otvorio riznice pitanja i razmišljanja na koja do kraja nikada nećemo dogvortii dok smo u ovome svijetu, napisao je u recenziji fra Mladenove najnovije stihozbirke don Ilija Drmić.

Iz životopisa:

Fra Mladen Rozić rođen je  6. travnja 1957. U Ljutom Docu kod Širokog Brijega. Studij filozofije i teologije završio je u Sarajevu i Zagrebu, gdje je diplomirao 1991. na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove. Član je Hercegovačke franjevačke provincije. Trenutno je na službi župnika u Bukovici.

Osmijeh

Vani je već odavno mrkla noć

a kod mene u sobi voštanica drhti

ispunjena nekim tajanstvenim nabojem.

A ja polako otvaram riznice iz kojih

bi mogle poteći riječi miline.

A srce mi ne da širfu od sefa

dok u njega ne uđe spokoj

darovan od Neba.

I tinta i srce su spremni donijeti

poruku prostora dalekih.

A one su uvijek oboružane osmijehom.

U njega je satkano prijateljstvo s

Onim po kome je sve postalo.

I zato ću ovdje stati ne želeći

Ništa više reći.

Ugasit ću svijeću i otići susjedu

Da mu donesem osmijeh. (fra Mladen Rozić, iz stihozbirke „Sonet ljubavi“, 2018.)

Tomislavcity/Soneti ljubavi