OGLASIO SE FRA MARIO KNEZOVIĆ

0
818

Nakon što je otkriveno da je sada već bivši glavni državni odvjetnik RH, Dražen Jelinić, član masonske lože u Zagrebu i lavine reakcija u medijima, o ovoj temi putem YouTube kanala Agape RTV oglasio se i hercegovački franjevac i komunikolog, dr. sc fra Mario Knezović, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Vidjeli ste što se dogodilo kada se dirnulo u leglo gujinje. Razotkrila se, javno barem, masonska loža – Slobodni zidari u našoj domovini. Počele su padati glave, konačno, jer su upravo ti koji su članovi masonskih loža radili, ne samo o glavama, nego i o sudbinama mnogih u društvu, rekao je Knezović dodavši da je, nakon što se razotkrila masonska afera, zanimljivo da se ponovno sve želi preokrenuti u napade na Crkvu, rekao je Knezović.

Fra Mario drži da je početak razotkrivanja masona početak razotkrivanja istine u hrvatskom društvu.

-Dosada su mnogi mislili da je Hrvatska samo talac međunarodnih politika i medijskih grupacija, a zapravo barem u javnosti, saznajemo da je talac masonskih loža. Razotkrivanje je započelo, istina mora doći na vidjelo –kaže evanđelist Luka – ono što je skriveno, to će doći na vidjelo, kaže Knezović pojašnjavajući da je članstvo u masonskim udruženjima nespojivo s naukom Katoličke crkve.

Fra Mario ističe da su masoni postali „žrtve“ svojih vlastitih članova. Napomenuo je da je Katolička crkva preko dvanaest papa od Klementa XXII. pa do Ivana Pavla II. u 23 navrata osudila masonsko djelovanje i članstvo u tim društvima.

„Papa Benedikt XVI. je rekao da je članstvo u Masonima težak grijeh i da takvi ne mogu na Svetu Pričest. Vrlo je zanimljivo kako sad neki, nakon što su razotkriveni Masoni, to koriste za napade na Crkvu. Takvi nikako da shvate da Crkva vrši javno svoju službu, da njezini članovi javno izriču zavjete i bivaju javno ređeni“, rekao je Knezović postavivši pitanje:

-Postavlja se pitanje: Ako je u Masonskim ložama sve transparentno zašto ne pozovu goste na svoje obrede, zašto je zabranjeno novinarima sudjelovati, zašto nema medija? Jasno je da su Masonske lože mjesto gdje počinje korupcija, nepotizam i kadrovsko pogodovanje. U tim ložama se interesno kadrovira za najviše funkcije. Ako su transparentni neka objasne što je to Vječni istok i tko je njihov Bog?, pita se komunikolog Knezović.

On pojašnjava da je problem što se preko takvih organizacija želi dirigirati procesima u društvu.

„Nikakav problem nije što čovjek osobno želi biti, problem je što se želi tajno djelovati, dirigirati procesima, sputavati mnoge koji bi na društvenoj ljestvici došli daleko, ali ukoliko nisu članovi tih i takvih društava, uspjeha nema, kaže fra Mario Knezović./R. I./HMS/